Ženska teniska reprezentacija Srbije nije uspela da savlada Slovačku na domaćem terenu u Fed kup takmičenju. Prva je od nastupa pod zastavom Srbije odustala Jelena Janković, zatim i Ana Ivanović, obe su kao razlog navele povrede, ali su odmah nakon završetka Fed kup takmičenja nastupale na turniru u Dohi. Ana Ivanović je ostvarila ubedljivu pobedu, Jelena je eliminisana, ali su rezultati ostali u senci ljutih ljubitelja tenisa koji su ovaj postupak osudili.


– Od početka nisam verovala da će Ana i Jelena nastupati za reprezentaciju. U redu je da svako ima svoj plan i pošteno kaže zašto neće da igra, a ne da izmišlja povrede u šta će retko ko poverovati, pogotovo zato što su obe nastupale na WTA turnirima dan posle Fed kupa. Nije sportski, ljudski i primereno za mlade ljude da se tako ponašaju. Ne mogu da objasnim zašto su uporno govorile da je atmosfera u timu fantastična, a potom izmislile banalne povrede – iskrena je Jelena Genčić, teniski trener i prvi stručnjak sa kojim je radio najbolji svetski teniser Novak Đoković.

Sa druge strane, Bojana Jovanovski je i pored povrede izašla na teren, otkazala bitne turnire u Dohi i Dubaiju i borila se više od tri sata na samo jednom meču.

– Pouzdano znam da se Bojana dugo muči sa povredom i da je igrala u bolovima. I Ana i Jelena su znale unapred da će igrati na turniru u Dohi, to nije ništa bilo iznenada. Najgore od svega je što one nisu otišle u Niš na bar jedan dan da budu moralna podrška mladim igračicama, ovako su samo dale loš primer. One su teniske veličine i nije im potrebno da ih nacija proziva zbog neigranja. Hvala im za sve što su napravile za ženski tenis i mislim da je sada vreme da ih svi ostave na miru – zaključila je Jelena Genčić i dodala da sada svi treba da se okrenu mladim teniserkama i nadama srpskog tenisa koje imaju potencijala da naprave dobre rezultate.

Ne podržavam Armenulića

– Sramota je šta je izjavio Radmilo Armenulić, potpredsednik Teniskog saveza Srbije, i što brani postupak Ane i Jelene. Ne mogu da verujem da je jedan teniski stručnjak rekao da je lakše predati meč na WTA turniru nego kad nastupaš za reprezentaciju i da u tome traži opravdanje – iskrena je Jelena Genčić.

Srpkinje gostuju Nemicama

Fed kup reprezentacija Srbije gostovaće Nemačkoj u baraž meču za ostanak u Svetskoj grupi, odlučeno je žrebom u Londonu. Srbija je u prvom kolu Svetske grupe poražena od Slovačke sa 3:2, dok su Nemice u Svetskoj grupi II bile bolje od Francuske. Srpkinje i Nemice se do sada nisu sastajale, a ovaj meč na programu je 20. i 21. aprila. U ostalim duelima za ostanak u Svetskoj grupi sastaće se Australija – Švajcarska, Španija – Japan i SAD – Švedska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari