U Čačku razbijena vrata prostorija SNS i ispisan grafit protiv Vučića 1Foto: Z. S. M.

Ulazna vrata prostorija Gradskog odobra Srpske napredne stranke (SNS) u centru Čačku su prošle noći razbijena, a na zidu srednje Ekonomske škole je osvanuo natpis „Smrt izdajnicima, Vučiću i Milunu“ – predsedniku Srbije i gradonačelniku Todoroviću.

Vladajuća SNS i dve opozicione grupe građana koje nastupaju na predstojećim lokalnim izborima – „Probudimo Čačak“ i „Ivan V. Ćalović“, u saopštenjima su tražile da policija hitno nađe počinioce.

Gradski odbor SNS je ocenio da je razbijanje vrata „politički motivisano“ kao pokušaj da ih uplaše, ali kaže da se oni „nikad se nisu povlačili pred bilo kim, a posebno ne pred kukavicama s kamenicama u rukama“.

Nosilac izborne liste „Probudimo Čačak“ Pavle Jelesijević je rekao novinarima da pošto ima kamera za nadzor, ukoliko počinioci ne budu već danas uhapšeni, „to bi moglo da znači da su pripadnici SNS – kako se priča po gradu, ostavili ovu jezivu poruku na zidu škole“.

On je izrazio uverenje da „nikome iz opozicije ne bi palo na pamet da uradi tako nešto“.

Grupa građana (GG) „Ivan V. Ćalović“ je saopštila da se, „uzimajući u obzir iskustva“, nada da razbijena vrata preteći grafit „nisu jeftin i neprimeren predizborni trik pristalica vlasti uoči najavljenog predizbornog skupa vladajuće koalicije i dolaska Vučića u Čačak“.

Miting SNS na kojem će govoriti i Vučić je najavljen za sutra, u subotu, u čačanskoj Košarkaškoj hali „Borac“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari