Spajić: Od neobavezujuće Rezolucije Crna Gora neće imati štete 1foto EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Premijer Milojko Spajić rekao je da kao šef vladajuće partije, nema problem da podrži svaku inicijativu koja nije na uštrb drugih. To je odgovorio na pitanje da li će kao šef PES-a podržati najavu Andrije Mandića da se vrati trobojka i srpski jezik.

Mandić je danas, izrevoltiran glasanjem Crne Gore za rezoluciju o Srebrenici kazao da Srbi nikada više neće biti marginalizovani, da će srpski jezik nakon objavljivanja rezultata popisa, zauzeti ono mesto koje mu po pravu i pravdi pripada, te da će „istorijska trobojka zakonom će biti vraćena na mesto koje joj pripada“

„Nisam vidio takvu inicijativu, mi nemamo problem ako bilo koja inicijativa povećava prava nekom narodu a nije na uštrb drugih, nemamo problem sa tim kao stranka, ali suština stvari je ekonomija, da se vrati kao apsolutni fokus u Crnoj Gori. Zasićeni smo nacionalnim temama, rezolucijama, treba da se bavimo životom, konkretnim stvarima, razumijem da su za čitanost potrebne drugih strvari ali građani cijene neke druge stvari“, kazao je Spajić.

Na pitanje šta će Crna Gora i region dobiti od usvajanja jučerašnje Rezolucije o Srebrenici, Spajić kaže:

„Neće dobiti od neobavezujuće rezultate Crna Gora ni region…neće dobiti ništa, niti će biti štete. Suština je okrenuti se projektima kao ovim današnjim, suština je da se povezujemo da bismo se bolje razumjeli – rekao je Spajić i nastavio da govori o turizmu… Turizam je jako bitan instrument na promociji Crne Gore kao važne destinacije, Hrvatska se rebrendirala, jer su ljudi iz Francuske, Njemačke, Španije došli u Hrvatsku i vidjeli kakva ona jeste i zato je Hrvatska primjena kao članica u EU. Mi treba da lobiramo za svoje članstvo u EU kroz turizam“, dodao je on.

Rekao je i da Crna Gora treba da vodi neutralnu pomirljivu politiku, „da smo respektabilni prema svim interesima u regionu i to je to“, prenosi Pobjeda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari