Teodosić sprečio čudo 1

Kao da mu je od meča zavisio produžetak ugovora za narednu sezonu tako je Miloš Teodosić odigrao na startu četvrtfinalne faze protiv Crvene zvezde za koju navija od dečačkih dana. Pitali su se su tokom noći Luka Mitrović i saigrači, potpuno opravdano, šta bi bilo i kako bi se završio prvi duel sa CSKA da kojim slučajem Teo nije imao jednu od svojih magičnih noći, da sitne greške nisu pravljene svaki put kada je razlika mogla da padne na dva-tri poena i da su sudije bile na nivou ovako važnog meča. Nažalost, svi pobrojani faktori bili su sinoć na strani Moskovljana koji su nakon trijumfa 84:74 poveli u četvrtfinalnoj seriji, u kojoj će Crvena zvezda već u četvrtak pokušati da se još više isprsi i sportskim bezobrazlukom pokaže da kvalitativno nije toliki autsajder kako se pretpostavljalo.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Kao i tokom sezone trener Itudis je iz startne petorke izostavio Teodosića i Hajnca, ali su mu samo tri uvodna minuta utakmice bila dovoljna da shvati da za rivala nema amatere, već momke koji su plasmanom u četvrtfinale napravili najprijatnije iznenađenje u Evroligi. Trojkama Milera, Jovića i Dangubića Zvezda je povela 9:2, uzevši iz arsenala oružje za koje su Moskovljani mislili da je zatureno negde duboko u podrumu ispod Malog Kalemegdana. Predvođeni Slovencem Sašom Puklom sudije su odmah na primeru dosuđena tri bacanja De Kolou za odglumljeni šut sa centra igrališta, pokazali na čiju će stranu naginjati svaki put kada crveno-beli budu pritisli “armejce”. Kalkulantski pristup imali su do kraja utakmice, u čijem je finišu i igračima CSKA bilo neprijatno kada su umesto očigledne “mrtve lopte” dosudili faul Lazića nad Hajncom. Upravo je spona Teodosić – Hajnc bila toliko jaka da navedeni rebus crveno-beli nisu uspeli da reše do kraja utakmice. Teo je sve do kraja treće deonice igrao simultanku sa Zvezdom. Šutirao je perfektno za tri poena (3/3), asistencijama je pošteno iščašćavao Hajnca i Kurbanova, odbivši svaki napad Zvezde, kojih je bilo popriličan broj. Jović (14p, 4as) je na delu pokazao zbog čega ga Teo smatra legitimnim delom plejmejkerske postave reprezentacije Srbije.

Novopečeni otac raspodelio je četiri trojke na trenutke kada se činilo da CSKA ulazi u prepoznatljivi – munjeviti ritam. Odlično ga je pratio Miler (14p), a njih dvojica su i potpuno razbudili spoljnu liniju koja je sinoć postigla čak deset trojki. Domaćin je sprečio igru dva na dva bez koje je Cirbes ponovo izgledao kao “riba na suvom”. Štimac se trudio da bude od koristi, međutim defanzivno nikako nije mogao protiv snažnijeg i okretnijeg Hajnca. Zvezda je uspela da maksimalno uspori ritam meča, svede lake poene rivala na minimum, ali joj je konstantno falio igrač koji bi u igri jedan na jedan napravio prevagu. Detalj iz četvrte deonice, kada posle trojke Micić nije iskoristio dodatno, a Jović bacanje nakon tehničke greške, posle čega je Zvezda mogla da dođe na minus tri, možda je i pokazatelj da je srpskom timu falilo i samopouzdanje da na startu četvrtfinalne serije napravi brejk ravan čudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari