Site name

U Matematičkoj gimnaziji od sledeće nedelje kineski jezik

Najbolji putuju u Kinu

Učenici Matematičke gimnazije od sledeće nedelje počeće da uče kineski jezik. Predavanja će se izvoditi u saradnji sa Institutom Konfučije. Najbolji polaznici ovog kursa dobiće stipendije i putovaće u Kinu.

Piše: D. Đ.

20. oktobar 2011. 23:42

- Naša gimnazija učestvuje na raznim međunarodnim takmičenjima gde smo uvideli da su mladi Kinezi neprikosnoveni u oblasti prirodnih nauka. Mi smo zadivljeni njihovim uspesima i želimo da se bolje upoznamo sa njihovim metodama rada i iskustvima. Naravno prvi korak u međusobnom zbližavanju je jezik. Došli smo na ideju da uz pomoć Instituta Konfučije obezbedimo našim učenicima da se bolje upoznaju sa kineskim jezikom i kulturom - izjavio je Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije.

Časovi kineskog jezika u ovoj gimnaziji biće organizovani dva puta nedeljno u trajanju od po 45 minuta, a profesorke Hau Cun i Ana Jovanović, pokušaće da beogradskim učenicima približe ovaj, nimalo lak jezik. Časovi će biti besplatni i broj polaznika nije ograničen, a za sada se prijavilo pedesetak učenika.

- Institut Konfučije je u Srbiji osnovan 2006. godine a osnovni cilj mu je da promoviše našu kulturu i tradiciju, časovi kineskog jezika su jedna vrsta mosta između ove gimnazije i Instituta. Nadam se da će učenici sa radošću pristupiti učenju jezika - rekao je profesor Čen Judung, direktor Instituta Konfučije. Od 2012. Srbija će biti druga Zemlja u Evropi čiji će osnovci učiti kineski jezik. Prva zemlja koja je uvela ovaj jezik u osnovne škole je Švedska.

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.