Komentari: 0
Ostavite komentar
Ocena: 5.00
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..

01/04/2011 16:55 | Užice

Uspeh užičkog grafičkog dizajnera Nikole Vukašinovića

Era ide u Kinu

Autor: N. Kovačević

Užice - Nikola Vukašinović, grafički dizajner i profesor u Umetničkoj školi u Užicu, autor logoa 14. jugoslovenskog pozorišnog festivala, plasirao se u finale The International Logo Design Award „Hiiibrand 2010“ (Međunarodna nagrada za dizajn logotipa), koji se održava u Kini.

- To je cenjeno međunarodno takmičenje i veoma mi je drago što je moj rad ušao u finale, rekao je za Danas Vukašinović.

Na konkursu koji je trajao do 31. oktobra prošle godine, a čiji je cilj da se nagrađivanjem najboljih dizajnera u svetu promoviše umetnost kreiranja logotipa, prijavljeno je 4.136 radova iz više od 60 zemalja. Nakon rigorozne selekcije, izabrano su 202 finalista, od kojih su 164 iz profesionalnih i 38 iz studentskih grupa. Osim Vukašinovića, iz naše zemlje u finale su ušli Bojan Stefanović za logo „VibrantDrive“ i Jovan Tarbuk za logotipsko rešenje „Club Easy“. Odbor „Hiiibrand 2010“ tokom ovog meseca proglasiće najbolje autore, kojima će pripasti zlatna, srebrna i bronzana medalju, ali i ostale nagrade.

Vukašinović je diplomirao grafički dizajn na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, nagrađivan je za pozorišni i filmski plakat, multimedijalne radove, a pored ostalog autor je i total dizajna 17. beogradskog maratona. Član je ULUPUDS i izlagao je u zemlji i inostranstvu.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (0)