Site name

Premijer reagovao na komentare na Tviteru o patrijarhu Irineju

Georgiev: Sve što objavljuje Informer je Vučićev stav

Slobodan Georgiev, novinar BIRN-a, komentarišući optužbe iz tabloida Informer da je neformalni vođa "spontanih" studentskih protesta, rekao je da "sve što se objavljuje u Informeru razume kao stav Aleksandra Vučića".

9

Piše: A. R.

Beograd 18. april 2017. 12:00

Foto: Medija centar

- On je na čelu države, dakle, država veruje da sam ja bogohulnik i organizator protesta protiv te države. Uprkos činjenici da to nije istina kada vas država označi morate da se zabrinete jer od toga nema zaštite, naveo je Georgiev.

Novinar BIRN-a se na meti ovog provladinog tabloida našao zbog tvita o patrijarhu Irineju i komentara - Ovaj Irinej... O Bože, sačuvaj ga od gluposti njegove... I umanji štetu koju proizvodi svojim lupetanjima...

Njegov tvit je prokomentarisao i premijer Vučić, koji je rekao da je svako u Srbiji slobodan da se ponaša kako želi i da snosi odgovornost za to, ali da to kako se neko odnosi prema patrijarhu, čoveku takvog obrazovanja i iskustva, više govori o njemu nego o Irineju.

- Valjda je to neki novi princip da ukinemo i crkvu - rekao je Vučić i dodao da ga ne bi iznenadilo, sada kada se pojavljuje veliki broj anarhista, anarhosindikalista, različitih grupa u javnosti, ni da se pojavi ideja da treba ukinuti i državu, fabrike... On je komentarišući fotomontažu patrijarha sa zečjim ušima objavljenim na Tviter nalogu Jelene Maćić, rekao da je "bolje da su sebi stavili ne te, nego neke druge uši, kad se tako ophode prema patrijarhu".

povezane vesti

komentari (9)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Vesa

18. april 2017.

ima zastite - JAVNOST. Jos uvek nismo dostigli stepen diktature u Turskoj ali nismo ni daleko ispod toga. Probudili smo se u poslednjem momentu

Marija

18. april 2017.

Vrlo zanimljiv i diskutabilan stav koji povlači analizu sa više aspekata.

Jana

18. april 2017.

Slobodan Georgijev treba da se zapita da li je baš sve ispravno to što on radi. On je samo piun u rukama jačih igrača.

Toza

18. april 2017.

Odakle takav stav? Informer nema veze sa Vučićem.

Vila

18. april 2017.

Kultura komunikacije podrazumeva da se iznese politicki stav, ali na nacin koji nije omalovazavajuci, ili uvredljiv.

Maša

18. april 2017.

Jel i ovaj Georgijev student????

Milica Marić

18. april 2017.

Nekada davno postojalo je nešto što se zvalo "novinarska etika" sada toga nema,Ne poštuju se ni ljudi ni porodica kao institucija ni deca a sad ni sveštena lica ako je to demokratija ne treba mi.

Rade

18. april 2017.

А како ти коментаришеш свој твит?

Braća po softveru!

23. april 2017.

Svaka čast AV-u,dobio je 55,3%,a Erdogan samo 50,1%!