Site name

Građani obmanuti lažnom anketom TV Pink u kojoj se autori predstavljaju kao članovi ekipe Njuz.net

Njuzovci: Neka nam Lav Pajkić pošalje tekst da ga i doradimo

Ekipa satiričnog portala NJuz.net javno je pozvala Lava Pajkića da se pridruži njihovom timu i pošalje tekst koji će oni kasnije iseckati, dati mu drugi smisao i objaviti kao vest.

15

Piše: K. Živanović

Beograd 09. oktobar 2017. 12:00

Foto: Miroslav Dragojević

Ovo je, naravno, satiričan odgovor u duhu njuzovaca na anketu koju je za TV Pink radio sin Isidore Bjelice i Nebojše Pajkića, predstavljajući se kao deo ekipe NJuza.

Izrežirana anketa koja je za cilj imala da se pristalice opozicije ismeju i predstave kao glupi ne znajući da su Nadežda Petrović ili Milutin Milanković mrtvi, emitovana je tokom vikenda na Pinku ali i na TV Studio B. Gradski čelnici, poput Gorana Vesića, odmah su je šerovali na društvenim mrežama ismevajući "intelekt" opozicije. Većina anketiranih građana bila je ubeđena da se prilog snima za Njuz.net, pa su se Njuzovci odmah ogradili od priloga saopštenjem u kojem navode da ne stoje iza njega, već da su građani dovedeni u zabludu.

- Informaciju da su se predstavljali kao Njuz.net dobili smo najpre u petak od nekoliko ljudi, dakle pre nego što je snimak objavljen i emitovan na Pinku i Studiju B. Nakon što smo demantovali da imamo veze sa tim javilo nam se još onih koji su nam potvrdili da se gospodin Lav Pajkić, koji je radio anketu, lažno predstavljao - kaže za Danas Nenad Milosavljević iz Njuz neta. On dodaje da ne zna da li se Pajkić lažno predstavio jer ga je bilo blam da kaže za koga zaista radi anketu, "ali znamo da je namerno doveo ljude u zabludu". Sa autorom ankete se nisu čuli, ali imaju interesantnu ponudu za njega.

- Pajkić može da napiše i pošalje nam neki tekst kad bude imao neku dobru ideju, a mi ćemo onda da ga iseckamo kako nam odgovara, damo mu sasvim drugi smisao i objavimo ga kao pravu vest. Mislimo da se neće ljutiti - kaže Milosavljević.

Mi smo pokušali da stupimo u kontakt sa Lavom Pajkićem, ali on nije želeo da odgovori na pitanje zašto se, radeći anketu, predstavljao kao deo ekipe Njuza. Sem što je poznat kao sin spisateljice Isidore Bjelice i dramaturga Nebojše Pajkića, Lav je nakon zapaženog priloga u javnosti prepoznat i kao istaknuti aktivista i član podmlatka Srpske napredne stranke.

povezane vesti

komentari (15)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Branislav Kuzmanović

09. oktobar 2017.

Pa ispali su glupi i neznalice a sve neki studenti i budući krem društva,mogu njuzovci da rade šta hoće ali je bruka otišla.Čujem Vajfert po naređenju Vučića štampa novčanicu od 12,500 dinara, a ideju i dizajn odradila Milena Barili ,jel ovo u stilu dnevnikovaca ili kako vestaša.

Nikola

09. oktobar 2017.

Sa ovima iz opozicije redakcija njuza neće imati puno posla. Dovoljno su i sami smešni.

Minka

09. oktobar 2017.

A da li bi odgovori anketiranih bili drugačiji i smisleniji, da se predstavio kao aktivista SNS-a, pitanje je sad?! I šta je ovde sad važno, ko je stariji, kokoška ili jaje?!

anja

09. oktobar 2017.

Pa ovo ljudi presmesno! Sramota!

Radio Luksemburg

09. oktobar 2017.

Ta deca sa skupa nisu ništa kriva. Kriva je škola koja im je poklonila petice i sa takvim znanjem ih poslala na fakultet. Kad sam ja išao u gimnaziju nisi smeo a da ne znaš za Nedeždu Petović, Uroša Predića, moravsku školu ili gotičku umetnost.

Opozicija

09. oktobar 2017.

Protest je bio u 18 h kada je skoro sumrak, a anketa je radjena u po bela dana. Iz aviona se vidi da je namesteno.

Milena Bun

09. oktobar 2017.

Bravo njuzovci!

Nemi_posmatrač

09. oktobar 2017.

Mislim da je intelekt opozicije pogodjen.

Andrija

09. oktobar 2017.

Da nije smesno, bilo.bi tuzno .

Vesna

09. oktobar 2017.

Ankrta je namestena. Kome to nije jasno?

Lidija

09. oktobar 2017.

Naravno da ga je stid da kaze za koga zaista radi :)

Petar Marić

09. oktobar 2017.

Botovi prvi put napadaju danas, ne znaju šta je Njuz, ne znaju šta je satira. A kreiraju lažnu javnost!

Mikica Predić

10. oktobar 2017.

Sramotno od strane Lava Pajkića, obrukao je oca profesora i majku pisca, ovo mu Srbija neće oprostiti!

Младен Шипка

10. oktobar 2017.

У каквој су вези кршење Устава и закона Републике Србије распродајом Косова,Београда на води..., Сава мала, највећи дуг Србије у њеној историји,најнижа стопа раста бдп у региону,партијско запошљавање и рекет,гушење слобода медија , са било чијим одговором на било које питање Лава Пајкића ?

vucicevac

10. oktobar 2017.

I majka i otac su bili uvlakaci kod vlasti jos od Dragosa Kalajica. Bez umetnickih vrednosti ali egzibicionisti.