Site name

Zaposlene u Falc Eastu jutros sačekao spisak privremeno suspendovanih s posla

Radnici ispred fabrike potpisuju pristupnice sindikatu

Štrajk se nastavlja, menadžment se još ne oglašava

Radnike Falc Easta u Knjaževcu jutros pre 6 sati na kapijama fabrike sačekao je spisak "nepodobnih", odnosno onih koji su privremeno suspendovani sa posla zbog toga što u petak nisu želeli da se potpišu da su protiv obustave rada.

2

Piše: Lj. B.

Knjaževac, Beograd 15. maj 2017. 10:51

Okupljeni radnici ispred fabrike Falc East

Stotine radnika fabrike obuće u vlasništvu italijanske kompanije započelo je u četvrtak, kako su nam tada rekli, sponatni štrajk, zbog smanjenja zarrade, ali i neplaćenog prekovremenog rada, kao i "nerealno podignutih normi".

U međuvremenu, poverenik UGS SLoga je jutros stigao u ovaj grad, a radnici koji do sada nisu bili sindikalno organizovani, ispred ulaza u fabriku potpisivali su pristupnice. Jedini način da se zakonski reguliše štrajk koji su radnici počeli jeste da osnuju sindikat. Menadžment kompanije, koja je pre osam godina bila proglašena za najboljeg izvoznika u Srbiji, još se nije oglasio ovim povodom.
Falc East je 2004. privatizovao knjaževačku Ledu, kao i još dve fabrike u Srbiji - zrenjaninsku Kožaru i Frušku Goru iz Rume.

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Zrenjaninac

16. maj 2017.

Pitanje je dali su gazde stvarno Italijani ili se iza njih kriju neke domace barabe ????

Andreja Marić

16. maj 2017.

Radim u fabrici o kojoj se piše i mogu samo da kažem da nije tačno da se na plaća prekovremeni rad, plata nisu neke ali smo svi prijavljeni i plaćeni. Ne znam ko je započeo štrajk ali mnogi od nas koji su pre radili kod privatnika ovde u Knjaževcu znaju da ovo uopšte nisu loši uslovi. Ko neće da radi ne mora al ne terajte nas sve da štrajkujemo..