Site name

Gradsko veće Zrenjanina

Tenis dolazi tek 2019. godine

Biznis sa mesom u Srbiji nemački Tenis počeće 2019. godine, saznalo se na današnjoj sednici Gradskog veća u Zrenjaninu, na kojoj je usvojena odluka o pravu prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za tri investitora, a po pozivu Ministarstva poljoprivrede.

4

Piše: M. Pudar

Zrenjanin 15. novembar 2017. 18:17

Tenis dolazi tek 2019. godine

Prvi je Tenis, koji će dobiti 2.431 hektara zemljišta, koje će početi da koristi za dve godine. Druge dve firme su iz Zrenjanina, “Farmer 023 VM” i “Fud Planet Zrenjanin”, a vlasnik jedne je odbornik u skupštini grada. Član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Stojan Kralj rekao je da nemački investitor planira da zemlji koristi od 2019. godine.

- Firma Tenis invest je pomerila rokove za započinjanje radova pa će zemljište do tada biti davano u zakup. Oni ulaze u posed od 2019. godine i najavili su investiranje od 21 miliona evra – rekao je Kralj.

Na sednici je istaknuto da je 15 firmi konkurisalo na poziv Ministarstva poljoprivrede za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u Zrenjaninu a da je samo tri ispunilo uslove.

Pored zemljišta za Tenis, investitoru „Food Planet“ odobren je zakup 900 hektara zemljišta jer planira izgradnju postrojenja za preradu soje, u šta bi uložio 4,5 miliona evra i zaposlio 30 radnika. Firma „Farmer 023 VM“ dobila je zakup 67 hektara zemljišta po ceni od 250 evra po hektaru, a planira izgradnju objekta za stočarsku proizvodnju vrednog pola miliona evra. Ove odluke treba da budu potvrđene na sutrašnjoj sednici Skupštine grada.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

b c

16. novembar 2017.

] a vlasnik jedne je odbornik u skupštini grada. Nek ide zivot. Kad se probudimo, necemo vishe ni da imamo drzavu.

Zrenjaninac

16. novembar 2017.

Igracemo mi "tenis" u praznim dzepovima !!!!!!! Ako nas ne ustroje ko prasice !!!!

neodrživi nazovi razvoj

16. novembar 2017.

Neznalice i politički muljatori na delu (velike farme životinja su dokazano najveći zagađivači i nespojive sa pojmom održivog razvoja)! Čelnik lokalnog SPS - a Malušić je vlasnik jedne od te 2 firme. Kaurićev DS je svojevremeno oživeo i primio u koaliciju kratkoročno uzdrmane socijaliste - generatore mućki i pelješenja. A lokalni naprednjaci su van svake diskusije! Svi zajedno ne zaslužuju ni jedan jedini glas - svakako dok neko od njih ne vrati bar delić opljačkanog! Jedino su paori potpuno u pravu!

kojoslab katalinic

17. novembar 2017.

Ala je narod osamucen ovi ga pljackaju nemilice a svi cute ni glas da puste.