Beli: Ne sedite kod kuća, glasajte 1

Predsednički kandiatat Luka Maksimović, alijas LJubiša Preletačević Beli, predstavio se večeras na RTS-u video materijalom kojim karikira političare i poručuje da je u politici da bi se „ovajdio u ličnom interesu.

Treba da izađete ne izbore. Jako je bitno, dosta ste sedeli kod kuća, ništa niste radili, sada imate priliku da uradite nešto pametno i nešto novo, istakao je Maksimović, koji zna da su građani prepoznali njegovu snagu i suštinu, poručio je Beli večeras.

Prema tome, rekao je Maksimović, izađite i zaokružite broj 5 pod kojim sam na biračkom listiću.

U video prilogu koji prikazuje kako izgleda jedan dan Preletačevića Belog, Maksimović je podsetio da je sa grupom građana, „neokaljenih ljudi“, osvojio priličan broj odbornika u Mladenovcu, gde su glavna opozicija.

Maksimović je, na pitanje da li je alternativa Aleksandru Vučiću, odgovorio da ga sa Vučićem povezuje to da i on želi da bude lider. Ali, šta me odvaja od njega – on previše gleda na sebe, ja gledam na sebe, znači svoj lični interes negde imam, ali želim da dam i narodu, objasnio je Maksimović. Krašću, ali ću dati narodu. Ja pa vi, a ne ja, a ništa vi, rekao je Maksimović.

Kroz predstavljenje, koje započinje njegovim buđenjem, kad se čuje ton iz zabranjenog Vučićevog spota, Maksimović je rekao da je kandidutura Belog kao kada bi klinca od 17 godina poslali u Barselonu da igra u prvoj ligi. To govori da je hrabar, da je „lepši i mlađi od ostalih kandidata, a može i sa svakim od njih da se porve, što je važno, jer će biti vrhovni kamandat“.

Maksimović je slikovito dao i svoje poltičko viđenje gde bi Srbija trebalo da bude u odnosu na Evropsku uniju (EU) i Rusiju, ali i međunarodnih odnosa uopšte, uz tvrdnju da je „dobar“ sa Trampom i Putnom.

Evo. na primer, živim u zgradi, jedem piletinu, zapadne mi kost u grlu. Šta radim? Naravno, zovem komšiju, on mi je najbliži, s njima treba da sam dobar pre svega, objasnio je Maksmović. Rusija je brat od tetke, treba da ostane dobar odnos i da se viđaamo povremeno, a kad je u pitanju EU, treba raditi tako da „mi imamo korist“, da mladi mogu da idu i rade tamo, mada bi Maksimović o članstvu organizovao referendum. Suština oko Kosova je da ću ja napraviti toliko sjajnu i bajnu priču da će se Kosovo samo vratiti, predvideo je Maksmović.

Reći će – možemo li da se vratimo – možete samo izvolite, rekao je Maksimović, odgovarajući na pitanje o Kosovu. On je podsetio na slogan da narod uzvraća udarac, i rekao da je narod dobar, samo mu treba generalka, i da nije glup, jer zna ko ga laže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari