Radulović: Ostavke svih u REM 1Foto: Medija centar

Pokret Dosta je bilo i predsednički kandidat tog pokreta Saša Radulović pozvali su danas članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da hitno podnesu ostavke jer sramno ćute pred bezočnomzloupotrebom medija tokom predizborne kampanje.

U otvorenom pismu, Radulović podseća da je REM na osnovu Zakona o eletronskim medijima, dužan da vrši kontrolu i nadzor nad radom pružalaca medijskih usluga.

„Vaša je dužnost zaštita i očuvanje interesa javnosti, a ne interesa Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Posebno tokom predizborne kampanje, imate zakonska ovlašćenja da pratite medijski sadržaj i da reagujete u situacijama kada političari zloupotrebljavaju političku funkciju, što ne može biti očiglednije od slučaju predsednika Vlade koji je neverovatnih par stotina puta zastupljeniji od drugih predsedničkih kandidata“, kaže Radulović.

„Sramno ćutite na svakodnevne bezočne zloupotrebe medija, dozvoljavajući da ova kampanja nema nikakve veze sa demokratskim procesom i postane najnepravednija, najbesmislenija i najprljavija u ‘’novijoj srpskoj istoriji čime konačno potvrđujete da ste potpuno kontrolisano i zavisno telo koje je direktno odgovorno za tragično i ponižavajuće stanje u medijima“, ocenio je Radulović.

U pismu se podseća i na „najsramniju odluku donetu neposredno pred početak kampanje da ne vršite svoje zakonski propisane obaveze i ovlašćenja koja se odnose na nadzor rada medija tokom kampanje čime ste dodatno zgazili i poslednju mrvu integriteta koju ste ikad imali“.

Kako bismo imali privid korektne predizborne kampanje, neophodno je da svi predsednički kandidati imaju jednak tretman u medijima, da budu podjednako zastupljeni, a mediji su dužni da izveštavaju objektivno, pravoverno, profesionalno i istinito, upozorio je radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari