Stamatović ubedljivo pobedio Vučića u Čajetini 1Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović, predsednički kandidat Grupe građana „Za zdravu Srbiju“ i predsednik opštine Čajetina, ubedljivo je pobedio na današnjim izborima u tom gradu.

Čajetina je možda jedina lokalna samouprava u Srbiji u kojoj je poražen Aleksandar Vučić, kandidat aktuelne vlasti. U toj varošici, u kojoj je izlaznost bila neverovatnih 70 odsto, Stamatović je, prema podacima njegovog izbornig štaba, dobio poverenje 61. 23, dok je za Vučića glasalo 21.8 odsto građana.

– Veoma sam zdovoljan izbrornim rezultatom, iako je kampanja bila jedna od najprljavijih i najnedemokratskijih. U tako teškim uslovima, za dvadesetak dana od osnivanja naše grupe građana, postigli smo rezultat za poštovanje – rekao je za Danas Stamatović i zahvalio se građanima, posebno u Zlatiborksom okrugu, koji su, kako je rekao, prebrodili strah i velike pritiske i glasali za njega.

– Naš izborni rezultat predstavlja dobru osnovu za naše buduće političko delovanje i šansu da započnemo promene. Na nas se mora računati na narednim parlamentarnim izborima, a Vučić ovde nema šta da traži – poručio je Stamatović, dodavši da u Čajetini nije bilo kršenja izborne procedure, ali je rekao da su „pristalice SNS u Jasenovu, kod Nove Varoši, prepravljali zapisnike sa biračkih mesta“ i da je njegova grupa građana uložila prigovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari