Site name

Zdrava Srbija i Dveri u subotu organizuju Marš na Beograd

Protest protiv zuluma naprednjaka i medijskog mraka

Milan Stamatović, predsednik Incijativnog odbora Zdrave Srbije, i Boško Obradović, predsednik Dveri, organizovaće u subotu, 16.septembra, protest pod nazivom Marš na Beograd.

6

Piše: N. K.

Čajetina 14. septembar 2017. 17:03

Milan Stamatović na protestu na Zlatiboru Foto: Nenad Kovačević

Demonstranti će se okupiti u 14 časova ispred TV Pink, potom će u 16 časova protestovati ispred Vlade Srbije, a potom će krenuti u protestnu šetnju do RTS, od čijeg Programskog odbora je ranije zatraženo da se, kako je Stamatović rekao, ta medijska kuća otvori za sve političke stavove i da postane istinski javni medijski servis svih građana Srbije.

Istakavši da se protest organizuje "protiv zuluma SNS i u ime svih uniženih građana Srbije", Stamatović je pozvao da se Maršu na Beograd pridruže svi "razočarani i obespravljeni, kao i građani koji se osećaju prevarenim od strane aktuelne vlasti, posebno radnici i penzioneri, kojima su smanjene plate i penzije, oni koji nemaju novca za polazak dece u školu, zdravstveni radnici i policijci, kao i oni koje, zbog dugova bankama, izvršitelji izbacuju iz domova".

On je objasnio da će iz zapadne Srbije biti organizovan odlazak u Beograd i da će taj protest biti posvećen slobodi medija i govora, što je, kako je rekao, uslov za uspostavljanje demokratije i održavanje slobodnih izbora.

- Krećemo iz zapadne Srbije da pronesemo pelcer slobode i borbe za slobodu medija, okupljanja, političkog organizovanja i javnog govora, za slobodu državnih institucija. Želimo da se usprotivimo represiji, poručio je Stamatović i dodao da je "važno da Srbija počne da se budu i da je potrebno da se ukine medijski mrak, kako bi istina stigla do svih građana Srbije".

- Srbiji je potrebna decentralizacija da ne moramo svi da putujemo u Beograd kako bismo dobili nekakvu pomoć iz republičkog budžeta, već je potrebno da se Srbija ravnomerno razvija i da se iskoriste prirodni i drugi resursi u svim lokalnim samoupravama, poručio je Stamatović .

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Gargamel

14. septembar 2017.

Treba da se sakupe ispred zgrade Ds-a, oni su stvorili " Frankesteina"

M dobric

14. septembar 2017.

Ova vlast je gore i Od severne koreje

Storno

15. septembar 2017.

I Musoliniji je pravio "marš na Rim"...Svaka slučajnost je namerna!

Празилук земља!

15. septembar 2017.

Nemate šanse!-AV je infiltrirao na RTS-u svoje klimoglavce/ćutologe:M.Mihajlovića i V.Vuletića!

Mlađa Petrović

15. septembar 2017.

Puna podrška svakoj borbi protiv ovog i ovakvog primitivizma režima SNS_a,gore nije moglo da nam se desi.

Mira

15. septembar 2017.

Bosko Obradovic je izgleda, jedina prava opozicija Vucicu - kao i casni Stamatovic, posto jedini dizu glas u ime obespravljenih gradjana i ponizene Srbije. Samo napred!