Site name

Dačić sa Danijelsonom: Nova poglavlja do kraja godine

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i generalni direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson izrazili su očekivanje da će do kraja godine biti otvorena nova pregovaračka poglavlja.

1

Piše: FoNet

Beograd 12. oktobar 2017. 15:06

Fonet: Fonet/Zoran Mrđa

Dačić i Danijelson su razgovarali o napretku Srbije u evropskim integracijama, Berlinskom procesu i unapređenju vidljivosti Evropske unije u Srbiji.

Zajednički su ocenili da govor predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera o stanju Unije pruža dodatni podsticaj za napredovanje i jasnije ocrtava evropsku perspektivu Srbije, piše u saopštenju.

Saglasili su se da je Berlinski proces izuzetno pozitivna inicijativa, sa političkog i ekonomskog aspekta, koja doprinosi stabilizaciji regiona, kao i artikulaciji zajedničkih interesa.

Iako je Evropska unija najveći trgovinski partner Srbije, pri čemu je članstvo u Uniji naš glavni strateški cilj, složili su se da je potrebno da se zajedničkim naporima učini više na unapređenju vidljivosti Evropske unije u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Čupa Čupic

12. oktobar 2017.

Koju li ce pesmu njemu da otpeva?