Site name

U Klokotu pobedio kandidat koji je „odustao“ od kandidature

Na lokalnim izborima u opštini Klokot na Kosovu i Metohiji je pobedio kandidat za kojeg su u Kancelariji za Kosovo i Metuhiju kojom rukovodi Marko Đurić tvrdili da je odustao od kandidature.

2

Piše: Izvor: Komentarpress.net

Priština 20. novembar 2017. 20:14

U Klokotu pobedio kandidat koji je „odustao“ od kandidature

Strahinju Spasića je glasalo 1030 birača, a Božidara Dejanovića je glasalo 1020 birača. Petar Petković je dan uoči izbora izjavio za TV Pink da je Spasić odustao od kandidature, što je prouzrokovalo napetu atmosferu u opštini Klokot, obzirom da je apsolutna laž da je Spasić odustao od kandidature.

Na pitanje novinara kako je moguće da je Spasića glasalo 1030 birača, ako je on zaista odustao, Petar Petković je umesto jasnog odgovora mucao i nevešto izbegavao odgovor na pitanje, da bi potom prekinuo vezu. Petković nije ni odgovorio na poruku, zašto Spasić slavi pobedu uz trubače s veliki broje meštana Klokota, ako je istina da je odustao od kandudature.

Marko Đurić nije odgovarao na pitanja za portal komentarpress.net. U javnosti je ostalo nejasno zašto su funkcioneri liste Srpska ozvaničili pobedu Božidara Dejanovića, uprkos činjenici da je na portalu CIK-a (Centralne izborne komisije na KiM) objavljeno da je Spasić pobedio.

Problemi stigli i do Vučića

U nedelju je na auto-putu kod Niša saobraćajna policija zaustavla autobus koji je prevozio raseljena lica na glasanje u opštinu Klokot. Autobus je sproveden na vanredni tehnički pregled, što je imalo za cilj da spreči raseljena lica, među kojima je velika većina Spasićevih simpatizera, da ostvare svoja biračko pravo. Nakon što je predsednik Aleksandar Vučić obavešten da je saobraćajna policija zloupotrebila svoja ovlašćenja, autobus je dobio potvrdu da je ispravan i da može da se uključi u saobraćaj.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Solomon

20. novembar 2017.

Ne, Vucic radi cisto! Tako rade i njegovi podanici. I autobus zaustavlju na putu, da bi ljude sprecili da glasaju. A sta, ako su oni hteli da glsaaju za Dejanovica? Kruni se Vucic, kruni! Usao je i u zagljaj sa Sorosem, i Sonjom Biserko samo da kojim slucajem Soros ne bi finansijski pomogao opoziciju. Ali AV se kruni i sve je nemocniji. Ni u vladi ga vise ne slusaju.

Miodrag iz Peći

21. novembar 2017.

Premalo pravih lidera, pa se dešavaju ovakvi nesporazumi. Važno je da je srpski narod na KiM shvati da samo jedenstvenom Srpskom Listom i apsolutnom vlašću u svojim opštinama može ostvariti boljitak i prosperitet. Opozicija u Srbiji ne bi trebalo da "Ruše Vučića" na KiM da bi ga rušili u Srbiji već naprotiv da Srbima na KiM pruže garancije da bilo ko bio na vlasti treba bez rezervno podržati Srpsku Listu. Tako su Albanci osvojili Kosovo (dakle, svi zajedno bez obzira na veru, stalež i ideološko i političko opredeljenje) sada kada misle da su pobedili mogu se igrati demokratije.