Site name

Milan Stamatović, predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije, pozvao opoziciju

Definisati fer uslove ili bojkot beogradskih izbora

Milan Stamatović, predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije, pozvao je, kako je rekao "prave opozicione partije da se dogovore o zajedničkoj inicijativi za definisanje osnovnih uslova pod kojima će se održati lokalni izbori u Beogradu".

10

Piše: N.K.

Čajetina 29. decembar 2017. 15:21

Definisati fer uslove ili bojkot beogradskih izbora

Foto: Nenad Kovačević

Poručio je da bi, ukoliko se to ne desi, izbore trebalo bojkotovati.

Stamatović je objasnio da bi opozicija trebalo da se "ujedini oko ključnih pitanja kao što su obezbeđivanje regularnosti izbora i ravnopravnog medijskog tretmana svih političkih stranaka u predizbornoj kampanji".

U suprotnom, kako je ocenio "politička borba sa nadmoćnom mašinerijom aktuelnog režima, potpomognutom medijskom propagandom tzv. Javnog servisa RTS i TV Pink, koji imaju zadatak da unapred diskvalifikuju i izopšte sve istinske opozicione liste i kandidate, biće svedena na pojedinačne davaoce lažnog alibija režimu u legitimisanju beogradskih izbora, čiji cilj nije smena sadašnje naprednjačke vlasti već priklanjanje Vučiću, uoči njegove izdaje Kosova i Metohije koju uveliko najavljuje za mart".

- Sve predizborne kalkulacije, biranje koalicionih partnera, diskusije o izlasku u jednoj ili više kolona i predlaganju kandidata za gradonačelnika padaju u vodu ako ne postoji jedinstven stav opozicije o tome da se primer Pećinaca i podrška nedemokratskom izbornom procesu ne mogu ignorisati. Sve partije, koje žele da se istinski bore protiv nenarodnog režima, moraju se saglasiti da je učešće na beogradskim izborima besmisleno bez ispunjenja minimalnih uslova, među kojima su: uređenje biračkih spiskova, sprečavanje Vučićeve kontrole nad biračkim spiskovima i izbornom komisijom, zaustavljanje propagandne hajke protiv opozicije i omogućavanje svim strankama da imaju jednaku zastupljenost i fer izveštavanje u medijima, poručio je Stamatović .

On je podsetio i na to da je Zdrava Srbija u dva navrata, tokom kampanje za poslednje predsedničke izbore, pozivala sve opozicione kandidate na dogovor zbog ''najneregularnijih predsedničkih izbora od 1990. do danas'', s ciljem da se o tome obaveste relevantne domaće i strane institucije.povezane vesti

komentari (10)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Sumadinac

29. decembar 2017.

E moj Milane, nema nam spasa, dok vlada ovakvo medijsko propagiranje rezima.Gledam jutros RTs, stalno se vrte tri cetiri komentatora stampe, nema sanse da dodje neko makar neutralan i realan. Dodjosi i isprani mozgovi nam odredjuju kako cemo ziveti .Ali kolo srece se okrece, nista nije vecito.

major Dimitrijevic Boris

29. decembar 2017.

Prvo netreba uopste ucestvovati na izborima gde ucestvuje politicka mafija is 1990 .sta IMA sa njima da we takmicimo ,kad su pokrali celu deviznu stednju I sada Tim kapitalom placaju oglase I bilborde I finasiraju bovine.Evo kolika god da Sam budala da izmem 5000 dolara I posaljem u redakciju ,,napisite da trazim lustraciju, garantujem da bi izasao tekst.tako is to SPS finasira svoje bajke.

Iva

29. decembar 2017.

Ajde sta vise izmisljate,smisljate alibi za poraz koji vas ceka pa se plasite,na kraju cete i bojkotovati sve samo ne bi li se opravdali tom malom broju koji bi vam dao glas.

Sreta

29. decembar 2017.

Kada bi se odbacili svi oni koji su činili pređašnju vlast, možda bi se moglo reći da bi opozicija bila dobar saradnik vladajućoj stranci. Sa ovakvima koji su metlom počišćeni, opozicija je sramna tvorevina. Čast izuzecima.

Jasmina

29. decembar 2017.

Samo kukavice bojkotuju izbore.

krcko oraščić

29. decembar 2017.

Srećna nova godina ako uspete da se dogovorite o pitanjima koja su samo vama jasna. Živeli!

Lenjir

30. decembar 2017.

Isto cam se hvata...ako bojkotujete gubite a ako ucestvujete gubite 100 %

Vujin komšija - preko puta

30. decembar 2017.

Mora da ste Vi gospodine Stamatoviću veliki optimista, ili se pak šalite, ako mislite da je moguće izdejstvovati adekvatne, pravične, demokratske, dostojanstvene, pre svega ljudske, uslove i - rekao bih poštovanje zakona, ovakvih kakvi jesu - oko izbora? Zar Vi ne osećate, i ako izbori još nisu ni raspisani, pripremu terena i stavaranje klime šta će i kako biti? Ako bi vlast rešila da poštuje fer-plej i garantuje ovo što Vi predlažete onda bi to izgledalo kao da - parafraziram, unapred, seče granu na kojoj sedi.A, ko je lud da to radi? Treba biti naivan pa to očekivati.

milić milovan

30. decembar 2017.

Opozicija još nije spremna, sposobna za preuzimanje vlasti,mora da se pojavi novi odgovoran čovk,čestit i pošten ukoliko to danas postoji ,do tada AV će da uživa bez ikakvih problema.

vladbgd

31. decembar 2017.

Milane, gondoli, kakve ti veze imas sa beogradskim izborima, pitam se pitam???