Site name

Odluka UEFA zbog neisplaćenih dugova

Vučelić: Partizan sutra plaća dug

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić izjavio je za N1 da će taj klub, uz pomoć Vlade Srbije, sutra uplatiti dug od 370.000 evra, to je 10 hiljada više od neophodne sume, i da najavljene suspenzije neće biti.

6

Piše: Danas Online

Beograd 11. januar 2017. 16:34

Foto: Starsport

U Partizanu kažu da očekuju uskoro obnovu uskoro obnovu sponzorskih ugovora koji će biti bitna injekcija za finansije Partizana. Nadam se da ćemo obnoviti saradnju sa Telekomom, rekao je Vučelić, dodajući da će to

Milorad Vučelić se zahvalio Vladi Srbije a posebno premijeru, što su "predano postupili i pomogli Partizanu" da prebrodi probleme.

On je naveo da će FK Partizan reagovati pre Uefinog roka, koji je 31. januar.

Evropska fudbalska unija (Uefa) predložila je da se fudbalski klub Partizan suspenduje zbog neisplaćenih dugova.

UEFA je zabranila Partizanu da igra u Ligi šamiona i Ligi Evrope u prvoj sezoni od naredne tri u kojoj se kvalifikuje za takmičenje, javlja televizija B92.

Kako prenosi Asošiejted pres (AP), Partizan ima oko 2,5 miliona evra neplaćenih dugova zaključno sa septembrom 2016. godine. Najveći deo tog novca je na ime poreza i doprinosa, koji su crno-beli obavezni da plate državnim organima u Srbiji. Agencija ističe da je kazna neuobičajeno oštra, ali je UEFA odlučila da je neophodna jer je Partizan nekoliko puta kršio pravila o neplaćenim dugovima u poslednjih pet godina.

Partizan je u "sličnoj situaciji" bio 2013. godine, kada je klub suspendovan na godinu dana iz takmičenja UEFA, pa evrpska kuća fudbala smatra da je žešća kazna jedina odgovarajuća i sposobna da ispravno utiče.

Iako je prvobitno objavljeno da je suspenzija u trajanju od tri godine, za B92.net su UEFA razjasnili da je reč o zabrani igranja tokom jedne sezone, prvoj od naredne tri u kojoj klub izbori učešće u nekom od evropskih takmičenja.

Istovremeno, za B92 su iz Partizana poručili da nije u pitanju suspenzija, već da klub "do kraja meseca mora da uplati 360.000 evra". Nije poznato kome taj novac treba da se uplati, niti kako je moguće da UEFA na svom sajtu objavi konačnu odluku, ako postoji takvo rešenje za klub.

U objavljenoj dokumentaciji se navodi da je ukupno dugovanje 30. septembra bilo 2.468.000 evra, od čega dugovanja prema drugim klubovima iznose 454.000 evra, dugovanja zaposlenima 88.000 evra, a zaostali porezi i doprinosi 1.926.000 evra.

Kako se navodi u odluci Tela za finansijsku kontrolu klubova UEFA, žalba je moguća u narednih deset dana, ali ne na adresu UEFA, već će crno-beli ovaj slučaj morati da, ako žele, iznesu pred Sudom sa sportsku arbitražu u Lozani.

Predsednik FK Partizan demantovao je da je klub izbačen iz Evrope već da je samo upozoren da plati deo dugovanja. "Samo je saopšteno da do kraja januara moramo da platimo 360.000 evra", rekao je za B92 predsednik Partizana Milorad Vučelić.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je da taj fudbalski klub sigurno neće biti suspendovan iz Evrope, jer će namiri sve potrebne obaveze u predviđenom roku. "Nismo suspendovani, već je to pretnja suspenzijom. Imamo vremena do kraja januara da izmirimo dugovanja i to ćemo učiniti. Suspenzije neće biti", rekao je Vazura agenciji Beta.

On je demantovao da je dug Partizana dva i po miliona evra. "Nije to tačna cifra. Dugujemo 450 hiljada evra. Platili smo već 90, a ostalih 360 hiljada ćemo izmiriti u predvidjenom roku. Oni su pogrešili, verovatno jer je u pitanju porez, a mi smo reprogram poreza predali poslednjeg dana. Verovatno su tako pogrešili", rekao je Vazura.

Upitan da još jednom potvrdi da li će Partizan biti suspendovan, Vazura je rekao: "Neće sigurno. Platićemo sve na vreme".

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

tt

11. januar 2017.

Nema para, vlast je smanjila primanja penzionerima, prosveti, kulturi, zdravstvu uz prethodnu medijsku pripremi da su zaposleni u javnom sektoru visak, teret na grbaci radnika, da su dzabalebarosi, da su ....i sada dajete te pare fudbalskim klubovima. Da li su ljudi normalni? Ovo je nevidjena sramota i bezkrupuloznost! Uzas od nemorala vlasti!!!

penzioner

11. januar 2017.

Baš je izdašna pomoć države Partizanu samo da se ne skandiralo: "Vučiću kederu"!!!! Još jedno javno sportsko preduzeće koje pravi konstantne dugove. A vraćaju građani preko budžeta.

petar petrovic

11. januar 2017.

miloradu vucelicu je trebao narod da sudi,,za sve one lazi i propagandu koju je koristio kao direktor televizije,,,,,,,,,,a sada je u partizanu,,,,,,,,,,izgleda da sam olos vlada srbijom,,,,da tu nema posteni ljudi,,,

VREDI LI KOMENTARISATI

12. januar 2017.

Dok su klubovi u debelom minusu , funkcioneri plivaju u luksuzu i bahatosti , vidite ispred stadiona šta funkcioneri voze i u kakvim kućama žive . Umesto da se preispita način funkcionisanja klubova i metod kako su napravili ovolike minuse a onda odgovorni procesuiraju , korumpirano sudstvo drži predmete u fijokama -do zastarelosti.

Čiča Avalski

12. januar 2017.

Ovo je ozbiljna stvar, a jednostavno se zahvaljuju vlasi i Vučiću. da li je moguće, pa vlada nema pare, to su narodne pare, koje se sada daju mafiji ...

Milan Topalov

12. januar 2017.

A, DA LI ĆE DRŽAVA UČESTVOVATI U DOBITI OD PRODAJE FUDBALERA!!!???