Svi klubovi iz Srbije ostvarili su pobede u 24 . kolu Jadranske lige, a interesantno je da je kvintet srpskih timova za samo dva dana naneo poraze svim najboljim klubovima iz Hrvatske (Zadar i Cibona) i Slovenije (Olimpija, Helios, Slovan).
Vojvodina je još u petak na svom terenu iznenadila drugoplasirani Zadar, a ovom pobedom izabranici Ivice Mavrenskog ostali su u trci za osmu poziciju na tabeli koja vodi u četvrtfinale regionalnog takmičenja.

Svi klubovi iz Srbije ostvarili su pobede u 24 . kolu Jadranske lige, a interesantno je da je kvintet srpskih timova za samo dva dana naneo poraze svim najboljim klubovima iz Hrvatske (Zadar i Cibona) i Slovenije (Olimpija, Helios, Slovan).
Vojvodina je još u petak na svom terenu iznenadila drugoplasirani Zadar, a ovom pobedom izabranici Ivice Mavrenskog ostali su u trci za osmu poziciju na tabeli koja vodi u četvrtfinale regionalnog takmičenja. Istog dana, Zvezda (protiv Slovana) i Hemofarm (protiv Heliosa) ostvarili su pobede na gostovanjima u Sloveniji čime su napravili odličnu uvertiru pred obaveze koje ih sutra očekuju u osmini finala ULEB kupa.
Dan kasnije, u subotu, Partizan i FMP su trijumfovali u duelima protiv ekipa koje već godinama nastupaju u Evroligi.
Crno-beli su u Pioniru savladali Olimpiju (86:81), čime su još jednom potvrdili da su ubedljivo najbolji klub u takmičenju sa Jadrana. Ono što je možda bitnije od Partizanove pobede nad ljubljanskim klubom je dobra partija Uroša Tripkovića, koji već tradicionalno igra odlično u mečevima protiv „zmajčeka“. Izabranike Duška Vujoševića očekuju dve izuzetno važne utakmice u Evroligi (protiv Efesa i Panatinaikosa) i upravo bi dobra forma mladog beka mogla da bude i presudna kada je reč o plasmanu Partizana u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Rezultati, tabela, parovi

Vojvodina – Zadar 74:69, Helios – Hemofarm 64:75, Slovan – Crvena zvezda 77:106 (u petak), FMP – Cibona 80:73, Zagreb – Budućnost 78:83, Partizan – Olimpija 86:81, Split – Široki 84:83. TABELA: Partizan (-1) 21-2, Zadar 17-7, Hemofarm 15-9, Olimpija 14-10, FMP 14-10, Crvena zvezda 14-10, Budućnost 13-11, Cibona (-1) 13-10, Vojvodina 12-12. Parovi 25. kola (15. 16. mart): Split – Vojvodina, Široki – Partizan, Budućnost – FMP, Cibona – Slovan, Crvena zvezda – Helios, Hemofarm – Zadar, Olimpija – Zagreb.

FMP je u Železniku protiv Cibone ostvario 6. uzastopni poraz u regionalnom takmičenju i za plasman u ULEB kup naredne sezone im je potreban još samo jedan trijumf u preostala dva kola.
Pretposlednje, 25. kolo Jadranske lige igra se narednog vikenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari