Sferopulos: Rastao sam uz jugoslovensku košarku, osvajanje Kupa uverilo me koliko je važan svaki trofej 1Foto: EPA-EFE/L. Rico

Crvena zvezda imaće veoma težak zadatak da produži kontinuitet osvajanja domaće titule.

Kao osmostruki uzastopni prvaci Srbije (izuzimajući sezonu 2019/20 koja nije odigrana zbog korone) košarkaši Crvene zvezde imaće ogroman izazov u nastupajućoj Superligi, posebno jer u poslednje dve takmičarske godine za takmaca nisu imali Partizan.

Večiti rivali, uz Megu, priključiće se u polufinalu, dok će FMP, Borac, Vojvodina i Spartka iz Subotice igrati za jedino upražnjeno mesto u doigravanju.

Janis Sferopulos predvodiće crveno-bele kao inostrani trener bez iskustva vođenja ekipe u superligaškim okvirima.

– Za naš je klub je jako važno da učestvujemo u Superligi. Za mene kao stranca velika je čast da učestvujem u srpskoj ligi. Podizali su nas uz srpsku, odnosno jugoslovensku košarku. Zato imam veliko poštovanje prema takmičenju. Meni je prva godina ovde kao treneru, video sam koliko je značajan svaki domaći trofej kroz Kup. Ostale ekipe su dobro organizovane, imaju kvalitetne trenere i dobre igrače. Biće dobra liga i svima želim sreću – poručio je grčki stručnjak.

Crvena zvezda čeka svog rivala u polufinalu. U razgiravanju za poslednje mesto igraće Borac i Spartak, odnosno FMP Železnik sa Vojvodinom.

Čačani i Subotičani sastaće se u petak od 19 časova, dok će dan kasnije igrati „panteri“ i Vojvodina od 18.00.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari