Učenici sedmog i osmog razreda osnovne škole, kao i roditelji i predavači biće u prilici da u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu danas (petak, 27.novembra) odslušaju predavanja o bezbednoj upotrebi interneta. Edukaciju u projektu pod nazivom „Tijana klik“ realizuje Fondacija „Tijana Jurić“ iz Subotice u saradnji sa Centrom za prevenciju devijantnog ponašanja kod mladih „Target“ iz Novog Sada.

Kriminološkinja Biljana Kikić Grujić, osnivačica Centra „Target“ i predstavnica onlajn mehanizma „Net patrola“, glavni je predavač ovih edukacija. Svoje iskustvo u bavljenju internetom efektno izlaže, otvoreno upozoravajući mlade na opasnosti koje vrebaju na internetu.

– Jednom od najopasnijih zloupotreba smatra se „onlajn zavođenje“, odnosno pedofilija, koja je u značajnoj meri zastupljena upravo u Vojvodini, navodi Kikić Grujić.

Projekat je namenjen učenicima viših razreda osnovne škole, roditeljima i prosvetnim radnicima. Edukacije govore o bezbednom korišćenju interneta i njegovoj zloupotrebi od strane maloletnika tako i o zloupotrebi interneta nad maloletnicima kakvo su onlajn nasilje, vršnjačko nasilje, krađa ličnih podataka i identiteta, sekte, predatori-pedofili, pornografija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari