Noć kada se Toni Kros oprostio od Madrida, suze i aplauzi za neponovljivog Nemca 1EPA-EFE/Javier Lizon

Još finale Lige šampiona 1. juna i Toni Kros zvanično će se oprostiti od voljenog kluba sa kojim je osvojio sve moguće trofeje.

Poslednji meč u sezoni Primere i meč sa Betisom (0:0) rezultatski nije imao nikakvu težinu, s obzirom na to da je Real mnogo ranije obezbedio titulu, međutim na sentimetalnom planu bio je jedan od najemotivnijih u poslednjih par godina.

Na prepunom stadionu Santijago Bernabeu, od Madriđana se večeras oprostio veliki Toni Kros.

Nemački reprezentativac odigrao je poslednji meč u „kraljevskom klubu“ pred domaćom publikom.

Posle fenomenalnih deset godina u dresu Reala, Kros je nedavno obznanio da će se po završetku Evropskog prvenstva u Nemačkoj igrački penzionisati.

Čitavu deceniju Kros je čeinio tandem neponovljivih kreativaca u manevru Reala zajedno sa Lukom Modrićem.

Zajedno su osvojili četiri Primere i isto toliko pehara u Ligi šampiona, a zajedništvo mogu krunisati i 1. juna kada će se Real boriti sa Borusijjom Dortmund za titulu u Ligi šampiona.

Kros je od 2014. bio nezamenjiv u startnoj postavi Madriđana i naročitu konekciju razvio je sa navijačima jer je u dva navrata odbijao bogate ugovore sa Bliskog istoka kako bi obnavljao saradnju sa Realom.

Pamtiće se njegova tehnika šuta, izvođenje slobodnih udaraca, prekida kao i fenomenalne duge lopte koje je precizno slao obema nogama.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari