Čukarički umalo pokvario proslavu titule i oproštaj kapitena Dragovića, Olajnika i Điga pozvali navijače na Kalemegdan 1foto:Starsport

Belo-crni se potrudili da preznoje fudbalere Crvene zvezde koji su na kraju slavljenički završili sezonu u kojoj su po četvrti put zaredom osvojili duplu krunu – 4:1 (1:1). Slavlje se sa stadiona „Rajko Mitić“ seli na ulice Beograda.

Poslednje kolo u sezoni crveno-beli su iskoristili da pozovu navijače da ispune stadion „Rajko Mitić.

Nadali su se crveno-beli da će i južna tribina biti ispunjena (ulaz slobodan) međutim na kraju su navijači ispunili sever i zapad, dok je istok bio fino popunjen (kapije juga ostale zatvorene).

U lepom ambijentu, treneri Milojević i Stanić izveli su kombinovane sastave, dok su okolnosti dozvolile sudijskoj organizaciji da prvi put dame dele pravdu na jednoj utakmici Superlige.

Utisak je da su Jelena Cvetković i njene koleginice vrlo korektno obavile posao u meču na kojem je i trener Milojević dobio poklon, s obzirom na to da mu je duel sa belo-crnima bio 200. na klupi Crvene zvezde.

Večeras je meč imao i sentimentalnu notu jer su se kapiten Aleksandar Dragović, kao i Nemanja Milunović odnosno golman Zoran Popović oprostili od crveno-belog dresa.

Na tribinama je vrvelo od dece i mladih ljudi koji su želeli da prisustvuju proslavi sedme uzastopne, a ukupno 35. titule u istoriji najuspešnijeg i najslavnijeg srpskog kluba.

Čukarički je, pak, želeo da u što većoj meri izmori domaćina i u tome je poprilično uspeo, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem je poveo golom Viktora Rogana, koji je posle odličnog centaršuta Vinisijusa matirao Glazera.

Zvezda se na vreme trgnula, naročito su mlađi Šljivić, Knežević, Mimović, Sremčević pokušavali da pomognu starijima kako bi što pre došli do gola.

Sve do 32. minuta domaćin nije imao izglednije prilike, ali je onda Mimović odlično uposlio Olajniku koji je manirski matirao mladog golmana gostiju Kaličanina.

U poslednjih petnaestak minuta prvog poluvremena crveno-beli su u još par navrata kreirali prilike ali ne toliko izgledne da bi se mogle podvesti pod one iz kojih je gol bio izvestan.

Čukarički ni u nastavku nije odustajao od primarne ideje da dođe do gola. Potajno se nadao i velikom iznenađenju jer bi u slučaju pobede izborio mesto u kvalifikacijama za plasman u Ligu konferencija.

U uvodnim minutima domaćin je smanjio pritisak usled odlične akcije koju je Katai povratnim pasom počastio Olajniku, a Nigerijac je sjajnim udarcem doveo Zvezdu u vođstvo.

Minus nije opteretio goste, Kovač je imao izvanrednu šansu,a li je Glazer ponovo pokazao da ima fantastične reflekse.

Negde u 58. minutu Milojević je pozvao Milunovića da uđe u igru, bio je to trenutak u kojem se kapiten Dragović i zvanično oprostio od najdražeg dresa, posle tri fantastične sezone ispunjene brojnim trofejima.

U zagrljaju saigrača, obgrljen aplauzima navijača i skandiranjem pesme u kojoj se spominje njegovo ime, Dragović je svima otpozdravio i uputio se ka klupi crveno-belih.

Zamenio ga je još jedan igrač kojem je večerašnji susret bio poslednji u Zvezdi.

Želeli su Katai i saigrači da se još ubedljivijom pobedom oproste od svojih navijača.

Điga je povećao na 3:1 u 79. minutu, dok je Kraso na malom prostoru podsetio javnost kakav je majstor na petoparcu.

Njegovom minijaturom  u 90. minutu na najlepši način stavljena je tačka na poslednji meč u sezoni i još jednu izuzetno uspešnu sezonu.

Posle ceremonije dodele medalja i pehara, slavlje bi trebalo da se preseli na ulice glavnog grada, dok bi završna fešta trebalo da se održi na Kalemegdanu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari