Partizan sprečio debakl, Radnički imao Ligu Evrope u ruci 1foto:Starsport

Crno-beli u poslednjih petnaest minuta uspeli da nadoknade dva gola minusa protiv Radničkog iz Kragujevca. Na kraju sezone remi bi mogao skupo da košta Šumadince – 2:2 (0:1).

Imali su Kragujevčani računicu sve do nekog 75. minuta poslednjeg meča u sezoni. Vođstvom 0:2 na stadionu u Humskoj bili su u zoni Lige Evrope, međutim, crno-beli su uspeli da u kratkom vremenskom roku golovima Nikolića i Trifunovića završe takmičarsku godinu remijem koji će Kragujevčane verovanto poslati u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Potvrdio je Radnički i na zatvaranju takmičarske godine da je najprijatnije iznenađenje ove sezone.

Već na samom startu došao je u vođstvom golom Milutina Vidosavljevića.

Kao i u većem delu sezone, Partizan je delovao raštimovano. Bez pomoći Saldanje, Zahida… koji su već na odmoru, trebalo mu je mnogo energije da u trkačkom smislu parira daleko inspirativnijim gostima koji su imali takmičarski motiv u formi želje da sezonu završe na četvrtom mestu.

Milan Aleksić, nekadašnji polaznik Partizanove škole iz klase igrača rođenih 2005. bio je najzapaženiji pojedinac u redovima gostiju.

On je uradio veći deo posla kod prvog gola, a potom je fenomenalnim prodorom i šutem sa distance postigao drugi i na delu još jednom podsetio zbog čega ga je selektor Dragan Stojković nedavno javno pohvalio.

Partizan je tek na momente izgledao kao tim koji može da zapreti rivalu, međutim sve je to delovalo poprilično sporo.

Nakon podebljanog vođstva, Radnički se malo povukao, prepustio incijativu domaćinu što je dovelo da gola Nikolića u 75. minutu.

Albert Nađ, ispostaviće se, napravio je pravovremene izmene, pružio je šansu i Partizanovoj deci, a upravo je Nemanja Trifunović, samo sedam minuta posle gola Nikolića, poravnao rezultat.

Lepu akciju, tačnije dupli pas izveo je sa Nathom, a njegov nešto sporiji lob pas iskorisito je da fino primi loptu na grudi, a onda iz drop-kika matira Lekovića.

Radničkom je posle izjednačenja izmicala Liga Evrope, potencijalnih 900.000 evra bonusa, zbog čega je krenuo da igra znatno ofanzivnije i rizičnije u poslednjih desetak minuta.

Uspeo je i da stvori dve odlične prilike, od kojih je ona Aleksićeva bila iz kategorije zicera.

Sa par metara je šutirao glavom, ali je golman Jovanović demonstrirao da poseduje odlične reflekse.

Na kraju, Partizan je neporažen završio sumornu sezonu u kojoj je obezbedio kvalifikacije za plasman u Ligu šampiona kao drugoplasirani u Superligi, dok će Radnički najverovatnije kao peti u kvalifikacije za Ligu konferencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari