Automobil za pravog agenta 007 1Foto: Twitter /AddArmor
Klijenti za ovakva vozila su mahom države ili državne agencije, ali i velike kompanije kao i privatne agencije za obezbeđenje. Zbog prirode ovakvih vozila, gotovo uvek je reč o velikim i glomaznim limuzinana ili SUV vozilima, koja nakon ugradnje neprobojnih stakala i druge opreme postaju još sporija i glomaznija.
Međutim, kompanija Add Armor je rešila da ovo promeni. Ova Američka kompanija je specijalizovana za izradu blindiranih vozila i konverziju postojećih modela. Oni su uzeli „obični“ Audi RS7 i dodali mu B4 nivo sigurnosti. Umesto čeličnih ploča, u vratima se nalazi specijalna polikarbonat-pena koji je deset puta jača od čelika. Stakla su napravljena od kombinacije balističkog stakla i specijalne plastike, i to u nekoliko slojeva. Add Armor može i povećati nivo zaštite sve do nivoa B7, koji je i najveći u Evropi.
Da sve ovo pokrene, tu je motor od 4 litra sa 760 konjskih snaga, tjunovan od strane kompanije APR. Ovoliko snage je dovoljno da ovaj automobil lansira do 100km/h za nešto manje od tri sekunde.
Add Armor po želji može dodati i druge “ igračke“ – dimne zavese, zvučni top, razne vrste sirena pa čak i uređaj za raspršivanje suzavca – „zlu ne trebalo“.
Ceo ovaj paket kreće od 200.000 dolara i naviše, što je u svetu blindiranih automobila – prava sitnica.