Foto: Kompanija CarGo

„Ponovo maltretirate građane i vršite pritisak na državne institucije. Da li mislite da je to način da zadovoljite lične interese?“, zapitao je Vučić taksiste gostujući na TV Prva.

On je naveo da predsednik Udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić Udruženju CarGo preti gašenjem izjavom da će u toku ove nedelje CarGo videti „šta je u skladu sa zakonom i to vrlo dobro“ i najavom da će se taksisti udružiti i da će svi zajedno izaći na ulice kako bi dali „podršku državnim istitucijama u sprovođenju zakona“.

CarGo, po rečima Vučića, nema čega da se plaši jer „radi potpuno transparentno, za razliku od taksista koji od 2008. godine nisu platili porez“.

„Kao kompanija CarGo plaća porez na sav prihod od aplikacije i partneri plaćaju porez na usluge koje nude. Sve je transparentno“, istakao je Vučić.

On je upitao Bjelića „kako mu nije oduzet PIB, iako je 765 dana bio u blokadi“ i dodao da Bjelić najavama o blokadi i pretnjama „odlično zna kada će neka inspekcija da izađe na ulice i kada će ministarstvo da deluje“.

CarGo, kako je rekao Vučić, nikada nije pozvao građane da izađu na ulice, već da građani zovu CarGo „kako bi im pružili podršku u borbi protiv određenih interesnih grupa“.

Govoreći o novoosnovanom Udruženju građana CarGo, on je kazao da je to udruženje nastalo kao rezultat borbe građana protiv grupa koje su se udružile da se ugasi CarGo koji je građanima obezbeđivao prevoz.

„Udruženje nudi tehnološku pomoć, a članovi između sebe mogu da koriste uslugu inovativne pomoći na putu. Dakle, ko nije član Udruženja ne može da koristi tu uslugu“, objasnio je Vučić i dodao da je Udruženje neprofitno, da je članstvo besplatno i da se usluge plaćaju elektronski i potpuno transparentno.

Vučić je rekao da je CarGo postao „simbol mladih koji su ostali u Srbji i koji ne mogu da napreduju zbog grupa poput vaših koje samo gledaju svoje interese“.

On je istakao da je CarGo tri godine radio po zakonu, „nakon čega su Bjelić i ostali predstavnici taksi udruženja učestvovali u pisanju novog zakona, koji je imao za cilj da potpuno ugasi svaki vid konkurencije“.

Ministarstvo saobraćaja je, kako tvrdi Vučić, „napravilo grupu povlašćenih taksista“ koji su učestvovali u pisanju Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Govoreći o oduzimanju vozila CarGo partnera, Vučić je rekao da postoje saznanja po čijem je nalogu to urađeno, da je prijava prosleđena službama, da očekuju da rade svoj posao i da vozilo i dalje nije vraćeno.

Povezani tekstovi