Gak: I danas mali broj dece u vrtićima, sve mere se poštuju 1Slavko Gak Foto: Beoinfo

U beogradske vrtiće danas je došlo 6.284 dece, što je rast u odnosu na dolaznost od prošle nedelje, ali i dalje tek manje od 11 odsto od ukupnog broja upisane dece, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Ovaj broj, u danu kada nije više potrebna potvrda poslodavca za dolazak u vrtić, govori nam o velikoj odgovornosti roditelja i svesti da je i dalje potreban veliki oprez u ponašanju, dokle god je virus korona aktivan – rekao je Gak.

On je dodao da je protekle nedelje, kada su vrtići otvoreni posle skoro dvomesečne pauze zbog epidemije, sve proteklo bez problema, te da očekuje da i dalje bude tako.

– Vrtići su potpuno opremljeni zaštitnom opremom, zaposleni znaju kako treba da se ponašaju, a to znaju i roditelji koji moraju da dovedu decu. Imamo sve uslove za potpuno bezbedan boravak dece i rad zaposlenih – rekao je Gak.

On je istakao da se poštuju sve mere, da se beskontaktnim toplomerima koje vrtići imaju prvi put svoj deci meri temperatura na ulazu, dezinfikuju ruke, te da se sa ovako malom dolaznošću bez ikakvih problema radi sa decom, uz distancu među njima.

Gak je podsetio da od danas deca u vrtiće dolaze samo sa potvrdom pedijatra da su zdrava, odnosno više nije potrebna potvrda poslodavca da se roditelji vraćaju na radna mesta.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.