Inspekcija sa građanima na Trgu republike Foto: A. Popović

Građani su odbili da daju lične karte komunalnoj policiji insistirajući da samo zvanična policija ima pravo da ih legitimiše i rekli da se sa gradilišta neće pomeriti, a da inspekciju neće ometati da obavlja svoj posao.

Građevinska inspektorka koja je došla da izvrši nadzor nije želela da se predstavi, rekla je da je legitmaciju zaboravila da ponese ali da je može doneti kasnije.

Sa inspektorkom i policajkama je razgovarao Branko Miljuš, član veća opštine Stari grad, koji je naglasio da građani iskazuju svoje nezadovoljstvo na miran način, da neće ugrožavati bezbednost radnika koji su ionako izašli sa gradilišta i da će voditi računa o imovini i materijalu koji je kupljen novcem svih građana.

– Morate da budete svesni gde ste došli. Vi ste došli na silovanje Beograda, da to legitimizujete. Do pre dva dana su tako vaše kolege dolazile i kod gondole dok sud nije rekao da se ti radovi obustave, naveo je Miljuš, dodajući da on ni građani neće ometati inspekciju da radi svoj posao.

Miljuš je za Danas naveo i da je, pre slanja komunalne policije, gradska vlast pokušala da zastraši građane koji blokiraju Trg tako što su poslali grupu građana sa lopatama.

– Prvo su poslali batinaše sa lopatama, onda su neki radnici pokušali da nastave sa radovima a kada su videli da se nećemo pomeriti poslali su inspekciju i komunalce, ali mi nastavljamo sa akcijom, naveo je on.

Povezani tekstovi