Foto: Beoinfo

To je saopšteno danas prilikom posete zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je rekao da je Grad obezbedio da ovo preduzeće ima naredne godine za tri miliona evra veći budžet.

Vozila su različite namene, kako je predstavljeno, kao što su roto i mini smećari, kamioni sa bočnim utovarom, cisterne, multifunkcionalne mašine, mašine za zimsko održavanje pešačke zone.

Vesić je, govoreći o novim vozilima, naveo da se podzemni kontejner isprazni za petnaest minuta a sa vozilom – velikim smećarom za četrdeset pet sekundi i podsetio da ovo preduzeće ima oko 650 vozila različite namene.

On je najavio da će iduće godine kontejneri imati GPS kao i kamioni tako da vozač neće morati da staje kod svakog jer će znati koji je pun.

Govoreći o planovima, Vesić je rekao da to može nekima sada da zvuči kao naučna fantastika ali namera je da svaki stan ima svoju kesu za separaciju otpada za bar kodom.

To će, kaže, omogućiti da se u kamionu dobije informacija ko je uradio separaciju otpada, što će značiti i umanjene račune za takve.

On je rekao da će, mada nije precizirao za koliko vremena, JKP Gradska čistoća promeniti način rada jer će njen posao biti prvenstveno separacija otpada.

Kad im se pruži mogućnost, gradjani se odgovorno odnose prema separaciji otpada što se pokazalo i postavljanjem takvih kontejnera, rekao je Vesić.