JKP „Gradska čistoća“ dobila 22 nova vozila

Ostavite komentar


  1. Dobili 22 vozila, strane proizvodnje. A gde je FAP?
    Hvalili se kako su ga digli iz pepela. Pa gde je privredni patriotizam. Znam samo na jeziku.

  2. Na pocetku bih zeleo da kazem da je pohvalno da Gradska cistoca dobije nova vozila i cisterne ( koriste one iz 1954 jos uvek ), ali kupljeni vozni park deluje vise kao ciscenje glavnih ulica radi turista , nego planska kupovina za ceo grad.
    Na drugom mestu zeleo bih da iznesem konstataciju da radnici gradske cistoce podzemne kontejinere prazne golim rukama ( mislim na one velike, koje je trebalo da prazne laserki navodjeni kamioni – prethodno kupljena 4 za neverovatno veliku kolicinu novca ).
    A sada apsurd nad apsurdima neobrazovanosti:“kontejneri ce imati GPS kao i kamioni, tako da vozač neće morati da staje kod svakog jer će znati koji je pun“.
    Kakve veze ima Globalno Pozicioniranje preko Satelita sa popunjenoscu kontejnera?
    Pre ce biti da ce da prate jadne vozace i ekipe i da ih teraju da ciste brze, jer jedino sto se moze ocekivati od takvih kao sto je vesic, je zlostavljanje ljudi.
    A onda: „da svaki stan ima svoju kesu za separaciju otpada za bar kodom.
    To će, kaže, omogućiti da se u kamionu dobije informacija ko je uradio separaciju otpada, što će značiti i umanjene račune za takve“.
    Dakle sada ce se uvesti i skeniranje djubreta, da se tacno zna ko sta kako baca, iz kojeg je stana dosla koja kesa, ko sta jede i ko je kako i da li je razvrstao, jer ce to biti kodirano, pod sifrom umanjenje racuna a u stvarnosti kontrola pouplacije.
    Oni su uvodjenjem toga u stanju i da as tuze ako niste razvrstaliili da Vam podmetnu da niste, pa da Vas takodje tuze.
    I na kraju:“JKP Gradska čistoća ce promeniti način rada jer će njen posao biti prvenstveno separacija otpada“.
    Sto ce verovatno da otvori vrata privatnim preduzecima koja ce se baviti ciscenjem ulica dok Gradska cistoca razvrstava otpad.

    Sve to na kraju oni lepo razvrstano ili ce da prodaju ili da recikliraju trujuci dodatno narod, a deponije niko ne spominje jer eto ima GPS kontejner i bar kodirane kese za svaki stan.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.