Počinju radovi na Trgu republike 1Foto: Grad Beograd ( arhvska fotografija)

On je istakao da je vrednost radova 922 miliona dinara i da su obuhvaćene ulice Makedonska do Doma omladine, Kolarčeva, Francuska i Vasina.

Vesić je naglasio da je sve to uvod u širenje pešačke zone i izmeštenje automobila iz centra grada i sa tim ciljem kreće se u sređivanje Vasine ulice, koja će postati oaza kulture i pešaka.

Prema njegovim rečima, u okviru rekonstrukcije Trga republike postoji ideja da se na mestu tržnog centra, poznatog kao „Staklenac“, podigne zgrada opere i baleta, napominjući da se samo čeka da Ministarstvo kulture i informisanja raspiše konkurs.

Na pitanje novinara zašto radovi u pojedinim delovima grada kasne, posebno na platou Slavija, Vesić je kazao da će kompanije kao što je “Ratko Mitrović” biti sankcionisane ukoliko probiju i novi rok.

„Dali smo im drugu šansu da završe posao do 31. avgusta, iako su ubedljivo najgori sa kojima smo radili. Više ih nećemo tolerisati i ako treba aktiviraćemo bankarsku garanciju“, rekao je Vesić.

On je tim povodom dodao da se moraju menjati pojedine tačke Zakona o javnim nabavkama koje uslovljavaju da za izvođače radova moraju da se angažuju kompanije sa najnižom ponudom, ocenivši da na prvom mestu treba da bude kvalitet, a ne cena.