Regata "Belgrade Cruiser Cup 2021" u subotu 26. juna u 12 časova 1Foto: Belgrade Cruiser Cup 2021, regata u organizaciji Jedriličarskog kluba "ADA"

U organizaciji Jedriličarskog kluba „ADA“, u subotu 26. juna s početkom u 12 časova, održava se peta po redu regata Belgrade Cruiser Cup 2021.

Prema zvaničnom raspisu regate, start navigacione trke je zakazan za podne, 26. juna na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi. Regatni kurs po običaju vodi oko Ade Međice.

Posetioci regate, prijatelji i partneri kluba, kao i ljubitelji reke Save moći će da posmatraju regatu sa klupskog objekta organizatora – Jedriličarskog kluba „ADA“, ali i duž čitave obale reke Save od 4. do 9. kilometra, kao i sa mosta na Adi.

Nakon završetka trke, uslediće svečano proglašenje pobednika i uručenje trofeja i medalja. Prijave za regatu se vrše putem zvaničnog sajta regate ili lično u prostorijama Jedriličarskog Kluba „ADA“ (Ada Ciganlija bb, Beograd, Srbija).

Sve eventualne izmene će biti objavljene na tabli za obaveštenja u prostorijama Jedriličarskog kluba „ADA“ na dan održavanja trke.

„Jedrilice, vetar, sunce, reka, mostovi, panorama grada, rivalitet, prijateljstvo, gostoprimstvo, druženje, navijači, posmatrači, mediji, adrenalin, uspesi, pehovi i naravno prestižni trofej – sve to je Belgrade Cruiser Cup (BCC), regata koja krasi našu metropolu već šest godina“, navodi se u saopštenju.

Jedriličarski klub „ADA“ će i ove godine, okupiti najbrže kruzere i mikro kruzere u zemlji na tradicionalnom BCC-u.

„Ovaj savski klasik u organizaciji Jedriličarskog kluba „ADA“ ne predstavlja samo uzbudljivu regatu, već i promociju prelepog olimpijskog sporta, zdravog života i odnosa sa prirodom“, istakli su okviru saopštenja.

Jedriličarski klub „ADA“ je osnovan 2013. godine, a od 2016. godine, s održavanjem prvog Belgrade Cruiser Cup-a, obogatio je takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije za još jednu kvalitetnu regatu, a grad Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na svetske metropole.

Osnovna ideja za pokretanje ove godišnje beogradske regate na reci Savi je popularizacija sportskog jedrenja u našoj prestonici, kao i ekološki odgovornog života na vodi.

Jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i predstavlja jednu od najprestižnijih sportskih veština, a poslednjih par godina privlači i sve veću pažnju naših sugrađana.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.