Palić: U petak otvaranje internacionalne jedriličarske regate 1Foto: Jedriličarski klub Palić

Jedriličarski klub Palić će u petak, 6. maja, svečano otvariti najveću i najznačajniju srpsku internacionalnu regatu u jedrenju za klasu „Optimist“, u kojoj će se takmičiti deca uzrasta do 15 godina.

Učesnici regate će biti mladi takmičari iz Makedonije, Crne Gore, Slovačke i Srbije. Takmičenje počinje u 10:30 časova na Paliću, ispred Jedriličarskog Kluba Palić, Obala Lajoša Vermeša 1.

Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist (SEEOOC – South East Europe Open Optimist Cup) se ove godine održava petnaesti put, i traje od 6. do 8. maja.

„Uz mladalačku veselost i dečji žamor koji prati SEEOOC regatu, ozbiljnost ovog takmičenja dokazana je i činjenicom da su mnogi od tih takmičara postali osvajači evropskih i svetskih priznanja u jedrenju, a suđenje je povereno međunarodnom sudijskom odboru među kojima je bilo i onih koji su sudili na olimpijskim igrama“, poručuju u ovom klubu.

SEEOOC regatu organizuje Jedriličarski Klub Palić, u saradnji sa Jedriličarskom Savezom Srbije i Jedriličarskim Savezom Vojvodine, uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta Srbije, Pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu, Grada Subotice i brojnih drugih prijatelja regate.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari