Foto: Udruženje Ulice za biciklsite

U saopštenju kažu da iako su se beogradski biciklisti navikli na bahatost i nečinjenje gradskih službi kada su u pitanju njihove potrebe, nedavno je jedna biciklistkinja ostala zapanjena „rešenjem“ problema u ulici Dr. Ivana Ribara.

„Postavlja se pitanje šta je sledeće, da se zatvori ulica jer je neko odlučio da na ulici nelegalno izgradi pekaru, piljarnicu ili dragstor?“ ističu u saopštenju.

Dodaju da umesto da staju na put bahatosti i divljoj gradnji, gradske službe prilagođavaju grad nastalom stanju, povlađujući onima koji od grada parazitiraju gradeći bez dozvola gde im se ćefne i bez ideje da time ograničavaju slobode i kretanje ostalih sugrađana.

Ovaj put su divlji graditelji od gradskog Sekretarijata za saobraćaj dobili i nagradu za svoju bahatost, znak zabrane za bicikliste, da biciklisti ne bi smetali „vrednom preduzetniku“, smatraju u Ulici za bicikliste i ističu da je na samo par stotina metara od ove lokacije, gradski Sekretarijat za saobraćaj ukinuo znak zabrane saobraćaja za vožnju nasipom.

Time je zapravo dozvoljeno vlasnicima nelegalnih vikendica na Savskom nasipu da bez straha od kažnjavanja saobraćajne policije dođu do svojih divljih vila, saopšteno je iz Ulice za bicikliste.

I dok zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavljuje „borbu protiv divlje gradnje“, njegove službe čašćavaju divlje graditelje dodatnim privilegijama, zaključuju u svom saopštenju.