Vesić: Besplatni udžbenici za učenike prvog i drugog razreda, a tableti od trećeg do šestog razreda 1Foto: Pixabay / Wokandapix

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da će Grad Beograd u saradnji sa Ministarstvom prosvete obezbediti pet besplatnih udžbenika za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole, kao i besplatne tablete za učenike od trećeg do šestog razreda.

Vesić je za RTS izjavio da „pet udžbenika kupuje Grad Beograd“, i da će tim programom biti obuhvaćeno 34.000 dece, odnosno svi učenici prvog i drugog razreda na području grada.

On je najavio i da je grad nabavio i 67.592 tableta, koje će kao digitalnu verziju udžbenika koristiti osnovci od trećeg do šestog razreda, a deca će ih dobiti od 15. avgusta do 1. septembra.

„Tableti će biti vlasništvo roditelja. Svaki tablet će imati karticu sa besplatnim internetom da omogućimo deci da koriste digitalne udžbenike. Tableti će se zaključavati u 22.00 sata i otključavati u 6.00 ujutru, i moći će da se koriste samo za učenje“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, za svaku školu i područno odeljenje na području Beograda biće obezbeđen internet, kao i 6.752 laptopa za učenike i nastavnike.

„Preko 103.000 učenika biće obuhvaćeno ovim programom. Ovo što će Beograd izdvojiti nemaju mnogo bogatiji gradovi“, rekao je Vesić.

Vesić je dodao i da se od planiranih 25 vrtića, koliko je potrebno da ne bude liste čekanja za upis dece, „u ovom trenutku ili gradi ili završava osam vrtića“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Vesić: Besplatni udžbenici za učenike prvog i drugog razreda, a tableti od trećeg do šestog razreda”

  1. Ova zemlja se vise ne zove Srbija vec Beograd, deca ne postoje ni u jednom drugom mestu samo u Beogradu, Beograd i samo Beograd, povlastice, beneficije, besplatne knjige,tableti…gde su ostalih 6000000 srba vide li sevna mapi drzave, e gde ce ti dusa drzavo ako se jos mozes tako i nazvati.

  2. Divno, posto su nam vec u skoli dali spisak knjiga koje treba da kupimo za djaka prvaka jos prilikom upisa i to na rate, pa me bas interesuje koji su to izdavaci koje ce deliti grad Beograd. Sigurna sam da ce skola insistirati na knjigama izdavaca koje je ona odabrala. Zasto gosp Vesic ne kaze i knjige kojih izdavaca su obezbedjene od strane grada?

  3. Bolje da su cutali i delili,da bar ne staju na muku nama koji nemamo „pedigre“ beogradjanib.Em su plate manje,em nam niko nista ne poklanja.
    Ma sta ih briga ,BG je gkasacka masina,a ne ostatk Srbije.Ajmoooi,svi selidba u prestonicu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.