Vesić: Investitor u Bloku 37 prihvatio moju molbu da obustavi radove i povuče mašine 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je austrijska kompanija Durst, investitor na na placu u Bloku 37, prihvatila njegovu molbu da obustavi radove na tom placu, povuče mašine i radnike dok se ne pronađe se ne pronađe najbolje rešenje za građane, Grad Beograd i tu kompaniju.

On je naveo da će sa njima u ime Grada Beograda voditi razgovore oko pronalaženja najboljeg rešenja.

– Kada sam dobio izveštaj inspekcije koja je konstovala da su svi radovi u bloku 37 urađeni u skladu sa zakonom sastao sam se sinoć sa predstavnikom austrijske kompanije Durst. Rekao sam im da je zgrada za koju su dobili građevinsku dozvolu, na osnovu GUP iz 2003. i 2009. godine, neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju. Potpuno razumem građane koji su protiv toga i da živim u zgradama pored tog placa isto bih reagovao kao oni. Investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu završi je po istom – naveo je Vesić.

On je dodao da je zamolio investitora, u ime građana, da obustavi radove, povuče radnike i mašine dok u pregovorima sa gradom ne pronađemo trajno rešenje.

– Ovo rešenje treba da zadovolji interese grada Beograda, građana i investitora. Investitor je prihvatio moju molbu i tamo od danas više neće biti radova. Zahvalan sam na razumevanju – rekao je Vesić za Studio B.

On je istakao da će lično voditi pregovore sa investitorom i kada bude imao rešenje pozvaće na razgovor predstavnike građana kako bi bili upoznati sa dogovorom.

– Razgovaraću sa građanima koji žive u Bloku 37 i koji su opravdano uznemirani i u čije sam ime molio investitora da prekine radove. Naravno da neću da razgovaram sa političkim prevarantima koji su bili deo vlasti koja je usvojila urbanistički plan koji je dozvolio ovu monstrum zgradu, a koji su pokušali da se okoriste o ovaj protest. Ali navikao sam na to da rešavam probleme koje su nam ti bivši funkckoneri, sitni politikanti, ostavili od Petog parkića do parka na Banovom brdu ili vračarskih građevina – naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je poručio da je njegov posao je da čuje građane i njihove probleme i da omogući da se u našem gradu gradi i investira jer tako Beograd gradi napreduje.

– Moj posao je da budem na svakom mestu i da pokušam da rešim svaki problem u Beogradu ma ko ga napravio. Moj posao je da se Beograd gradi i razvija. Zato mi ništa nije teško pa ni da rešavam problem koji nema veze sa mnom i za koji sam čuo prvi put kada su mediji objavili da su se građani okupili. Moj posao je da se uhvatim u koštac sa svakim problemom, a ne da ćutim kao mnogi drugi lokalni političari, da bežim od problema i da mislim da je politika samo da se bude tu kada je nešto lepo. Ljudi biraju lokalne političare prema tome da li mogu da rešavaju probleme i da se bore za njih. Beograđanke i Beograđani mogu da budu sigurni da ću uvek biti na njihovoj strani – poručio je Vesić, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Potsetimo, stanari  bloka 37 organizovali su više protesta zbog najave gradnje u svom komšiluku.

Goran Vesić je nedavno izjavio za N1 da je zgrada koja treba da se gradi u novobeogradskom Bloku 37 „monstrum“ i da joj nije mesto tamo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “Vesić: Investitor u Bloku 37 prihvatio moju molbu da obustavi radove i povuče mašine”

  1. Da li ce tako stati uz gradjane, uz struku, i u vezi gondole? Ili ce nastaviti sa „sta nas briga, mi cemo izgraditi gondolu“ stavom?

  2. Da li je moguće da ovoliko laže? Po starom je bilo 3 sprata, a po novom 9!
    Novi GUP usvojen pre 5 godina, a ovi proceduru započeli po starom, lošem naravno, od žutih! Pa koliko godina se pripremaju za gradnju??? 10!?? Juče je bilo napisano da je dozvola izdata 2017te i d aje rokbio 2 godine!??? Zašto Vesić ne izadje sa dokumentima koji dokkazuju njegove tvrdnje? Šta mi je gradjevinska dostavila? Kada je podnet zahtev? Kada je izdata dozvola? Za koji projekat???
    Zamolio je investitora??? Kao i Jovičić, samo na višem nivou!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.