A onda su došli po dečje biblioteke…

Kolumna članova Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Eh, Jelena i Tamara, da se vas dve pitate za ove stvari gde bi nam bio kraj. Ovako, ostaje samo nada.

    1. Ne ostaje nada (jer nade se ne plaše kad refeudalizuju društvene odnose), nego potreba za udruživanjem građana protiv ovih pojava. Čiji grad?

      1. U opštini Sombor, seoskim bibliotekama je zbog potreba racinalizacije, ne zbog uštede u novcu, već „pojednostavljanju i ukidanju procedura koje skupp koštaju građane o privredu, uz poboljšanje efikasnosti i delotvornosti obavljanja poslova“radno vreme skraćeno na dva dana u nedelji. Otpušteni su svi seoski bibliotekari. Podršku pojedinim biblioteka javno su kroz petocije i proteste fali meštani tih sela, ali za to nije bilo sluha u opštini. Te biblioteke su od Drugog svetskog rata do sad imale po jednog zaposlenog, bile su centri kulturnog dešavanja i mesta gde su se okupljali i mladi i stari, bukvalno su ukinuta. Pare, kojih ima u budžetu, sada se bratski dele raznim udružemjima, privatnim školicama, igraonicama sa sumnjivim kvalitetom usluga, simpatozerima vlasti, stranačkim dužnicima.

  2. Крајње је време да се запале све књиге. Најбоље испред МегаДудука.

  3. Kad procitam ovakav tekst, ne mogu da ne pomislim-ima nade. U Srbiji i dalje ima mladih, pametnih i ljudi koji misle svojom glavom. Pozdrav iz Svedske

  4. U opštini Sombor, seoskim bibliotekama je zbog potreba racinalizacije, ne zbog uštede u novcu, već „pojednostavljanju i ukidanju procedura koje skupp koštaju građane o privredu, uz poboljšanje efikasnosti i delotvornosti obavljanja poslova“radno vreme skraćeno na dva dana u nedelji. Otpušteni su svi seoski bibliotekari. Podršku pojedinim biblioteka javno su kroz petocije i proteste fali meštani tih sela, ali za to nije bilo sluha u opštini. Te biblioteke su od Drugog svetskog rata do sad imale po jednog zaposlenog, bile su centri kulturnog dešavanja i mesta gde su se okupljali i mladi i stari, bukvalno su ukinuta. Pare, kojih ima u budžetu, sada se bratski dele raznim udružemjima, privatnim školicama, igraonicama sa sumnjivim kvalitetom usluga, simpatozerima vlasti, stranačkim dužnicima.

  5. Čekajte, zar ne postoji dečija bibiblioteka u Zmaj Jovinoj ulici? Preko puta Trezora (Uprave javnih prihoda ili kako se već zove), u blizini raskrsnice sa Obilićevim vencem?

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Lični stavovi

Naslovna strana

9. decembar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.