Antisrpska politika Haškog tribunala 1ilustracija Foto: pixabay / jackmac34

Potvrđivanje doživotne presude generalu Ratku Mladiću bez utvrđivanja svih činjenica je još jedan dokaz da je Haški tribunal napravljen samo da bi Srbe označio kao genocidan narod.

Vođe muslimanske i hrvatske vojske Naser Orić i Ante Gotovina, kao i terorističke OVK Ramuš Haradinaj nisu odgovarali za svoje zločine nad srpskim civilima i decom, tako da se aktivnost ovog suda ne može drugačije definisati nego kao nastavak kontinuiranog procesa antisrpske politike međunarodne zajednice.

Ovom očekivanom odlukom Haškog tribunala se ponižavaju sve srpske žrtve za koje niko nije odgovarao.

Srbi su odlukom Haškog tribunala osuđeni ukupno na čak 1.038 godina zatvora, Hrvati su osuđeni na 249 godina zatvora, Albanci na 13, Bošnjaci na 42 godine dok je iz Makedonije jedan osuđeni i iza rešetaka će provesti 12 godina.

Srpski pokret Dveri zbog svega ovoga smatra da su odluke Haškog tribunala političke, da one nemaju utemeljenje u pravu i pravdi i da nikako ne doprinose pomirenju na prostoru bivše SFRJ, već upravo suprotno – produbljuju jaz i netrpeljivost među ovdašnjim narodima.

Između ostalog, od organa Republike Srbije tražimo da upute zahtev Haškom tribunalu da osuđenici srpske nacionalnosti svoje kazne služe u srpskim zatvorima.

Autor je potpredsednik Srpskog pokreta Dveri

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.