Gotovi smo... 1

Prošle nedelje izrazio sam nadu da će duh bune u Srbiji da grune i da je mogućno promeniti ljude koji srpsko društvo i državu vode bez kontrole razuma.

Posle svega viđenog i doživljenog u sremskom selu Jarak međutim, samo slep i malouman čovek može verovati da Srbija kao društvo ima bilo kakvu budućnost. Jarak je i metaforično i bukvalno naša sudbina. Analogija je očigledna i zato moram da parafraziram parolu otporaša iz borbe protiv režima Slobodana Miloševića: „Gotovi smo“.

Gotovi smo, jer je treća i najvažnija inauguracija našeg vođe i doskorašnjeg koordinatora svih službi, prošle nedelje obavljena u Jarku, kad je njegov učitelj, ratni zločinac Vojislav Šešelj, ustoličio kvazi nacionalizam, šovinizam i primitivizam kao vladajuću ideologiju Srbije.

Gotovi smo, jer evo već više od tri decenije traje kvazi nacionalističko ludilo i zaglupljivanje građana, sa otporom koji je simboličan kao onaj koji su pokušali da pruže mladi članovi LDP u Jarku pored Hrtkovaca.

Gotovi smo, jer Šešelja ne prate više krezubi starci i starice, već mladi ljudi, odrasli uz višedecenijsku medijsku nacionalističku i šovinističku ikonografiju. Oni su, lepo se čulo, hrabrim mladićima iz LDP poručivali nešto što nikakve veze sa životom nema: „Vi ste izdali Kosovo, vi hoćete da prodate i Vojvodinu. Ustaše… ustaše…“

Gotovi smo, jer mi više nismo građani, nismo narod. Mi smo pleme vraćeno u doba Nemanjića. Stado koje u 21. veku dozvoljava i traži čak, da ga vodi nekakav velikaš Nemanjićkog tipa.

Gotovi smo, jer je višedecenijska medijska primitivna nacionalistička lobotomija učinila svoje. Udario nas je ponovo po sred mozga grom slobizma. Čak je i u školskim udžbenicima zapisano: „Udari opet grome moj“.

Gotovi smo, jer smo bili i ostali naivni kao ovce, kao stado, bez svesti o ljudskim slobodama i pravima čoveka, i kao takvi kolektivno i plemenski koračamo u Nedođiju. „Korov“ na koji je upozoravao Đinđić, osvojio je i prekrio Srbiju.

Gotovi smo, jer su Srbiju, nekadašnju pesmu među narodima, okupirali primitivni: Mali, Šešelji, Vulini, Puzigaće, Guzine, Guzičići, Lisičići, Prdići i Prdavice… Svi su oni veliki Srbi, veći od svih nas iz pokorenog „moravskog čovečanstva“.

Gotovi smo, jer su primitivci i diletanti uzeli vlast pokazujući svakodnevno, do koje mere mogu pljačkati građane i državu bez ikakvih skrupula. NJihov jedini program je vlast na bazi lažnog moralisanja i zakletve u poštenje po principu „ko o čemu…“. Na bazi lažnog zalaganja za Evropu i stvarnog bratstva sa Rusima. Na širenju straha putem teorija zavere.

Gotovi smo, jer od kako su oni na vlasti, Srbija je u vanrednom stanju. Demontirali su demokratiju. Smislili su formulu za omamljivanje masa jer se u svom delovanju služe i podržavaju propagandističkim vokabularom, i levice i centra i desnice. I Evropa i Rusija, to je njihova spoljna politika koja ne znači ni jedno ni drugo, nego se zove vlast.

Gotovi smo, jer „kralj“ stalno ističe da se moramo okrenuti budućnosti, ne dovodeći u pitanje „slavnu“ zločinačku prošlost i glorifikujući mit o slobizmu i Kosovu.

Gotovi smo, jer se njihovo šestogodišnje obnašanje vlasti ni po čemu ne razlikuje od delovanja dok su bili opozicija. To je logika permanentnog protesta protiv nekoga i nečega. Tako smo i doživeli da ministar za rad učestvuje u prvomajskim demonstracijama protiv Vlade.

Konačno, gotovi smo, i nema nam spasa jer nam je „kralj“ praznoslovni pustolov, neostvareni vođa navijača „Delija“ sa Novog Beograda, koji se besomučno hvali nekakvim samo njemu znanim pobedama, koje Srbiju vode direktno u ćorsokak, nepostojeću iliti slepu ulicu planete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari