Lažne ostavke u DJB 1

Prošle nedelje su svi mediji preneli saopštenje da su svi članovi predsedništva stranke DJB podneli ostavke…

… predsednik stranke Saša Radulović, zamenica predsednika Miroslava Milenović, potpredsednica Jasmina Nikolić, potpredsednici Dušan Pavlović i Aleksandar Stevanović, kao i generalni sekretar stranke Dimitrije Majkić i predsednik beogradskog odbora Vojin Biljić. Takođe su najavljeni i unutarstranački izbori za 60 dana.

Kao razlog za ostavke se navodi loš rezultat na beogradskim izborima, što bi kao čin odgovornosti moglo i da se pozdravi, da sve nije manipulacija članova i simpatizera od strane vrha organizacije Dosta je bilo.

Naime, stranka „Dosta je bilo“ ne postoji. Ona nikada nije registrovana u skladu sa Zakonom o političkim strankama, nije upisana u registar kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, niti je ikada počela sa radom. Ona ne poseduje matični broj, pečat, račun, niti može da učestvuje u pravnom prometu. Takođe stranka „Dosta je bilo“ nikada nije učestvovala ni na jednim izborima, pa ni na upravo održanim beogradskim. Štaviše Zakon o političkim strankama u članu 42 smatra za prekršaj i predviđa novčanu kaznu za „lica koje deluje u ime političke stranke koja nije upisana u Registar“. Članovima DJB se izostanak registracije objašnjava pravno birokratskim problemima i opstrukcijom vlasti. Međutim stvarni razlozi su drugačiji, ali to nije tema ovog teksta.

Naime, predsedništvo stranke DJB je podnelo ostavke na funkcije koje nemaju u organizaciji koja ne postoji. Da su zaista hteli da pokažu ličnu odgovornost, mogli su podneti ostavke na funkcije koje formalno pravno zaista obavljaju, ali nisu.

Saša Radulović je i dalje predsednik udruženja građana Dosta je bilo – Restart, jedine organizacije sa tim imenom koja je upisana u registar kod Agencije za privredne registre i koja učestvuje u pravnom prometu, ima svoj matični broj, pečat i račun. Račun je ovde posebno bitan jer se članarine za nepostojeću stranku uplaćuju na račun udruženja građana, koji kontroliše, zamislite ko, Saša Radulović. Saša Radulović je takođe i predsednik UO udruženja građana Dosta je bilo – Restart. Radulović je i poslanik u Skupštini ali i zastupnik grupe građana Dosta je bilo u Parlamentu i u skladu sa svojom funkcijom i dalje kontroliše 5,5 miliona dinara koje GG DJB mesečno prima iz budžeta Republike Srbije. Ni na jednu od ovih funkcija koje zaista obavlja Radulović nije podneo ostavku.

Takođe ni potpredsednici udruženja DJB – Restart Aleksandar Stevanović i Dušan Pavlović, kao ni generalna sekretarka Jasmina Nikolić nisu podneli ostavke na svoje funkcije u udruženju, kao ni ostavke na mesta poslanika u Skupštini.

Svašta smo imali prilike da vidimo na političkoj sceni Srbije, ali da se podnose ostavke na funkcije u stranci koja tek treba da se registruje to nismo. Obmane, politička šibicarenja, prikrivanje činjenica, prokockana poverenja, sve smo to videli u DJB, puno maski, malo lica. Vreme je da maske padnu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Lažne ostavke u DJB”

  1. Autoru teksta, prvo spekulises jer nemas dokaze za tvrdnju da su ostavke lazne a drugo nema drugog naziva do podnosenje ostavke bilo pokret ili stranka.. ne vidim razliku a novac od pokreta pa realno zbog osnivanja i ideje mora neka hijerarhija da se posuje kako poziciona tako i platezna- sto ti nisi osnovao pokret sa takvim idejama recimo??
    Bolje idi u skupstinu pa se prijavi da ponavljas amandmane za SNSovcima. Inace ne glasam jos od 2014 a Radulovic nema harizmu da bude lider to je pokazao jer nije bojkotovao ove gangstere

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.