Očigledno da nije birao kome da se zameri, ali Višković nijednog trenutka nije dao povoda Goranu i Srđanu Đokoviću za takve postupke. Sve je počelo za vreme ATP turnira u Hamburgu pre tri godine. Otac najboljeg srpskog tenisera Srđan napao je komentatora RTS u njegovoj kabini i optužio ga da njegov prenos polufinalnog meča turnira između Novaka i Rafaela Nadala nije bio „patriotski obojen“. Iznerviran Viškovićevim komentarima, Đoković senior je otišao do studija u Košutnjaku i, neometan od obezbeđenja televizije, u pauzi između dva gema ušao u komentatorsku kabinu da odmah i lično iznese svoje primedbe. „Kako to prenosiš? Što samo hvališ Nadala? Pa Novak je Srbin, valjda smo patriote!“, rekao je Đoković senior Viškoviću. Na to mu je novinar javnog servisa poručio da izađe iz kabine i nastavio s prenosom. Posle meča Viškovića je telefonom pozvao i Novakov stric Goran Đoković i upozorio ga da „pazi, jer može svašta da ti se desi“.

Vrhunac progona dogodio se pred početak prvog ATP turnira u Beogradu – Serbia opena. Članovi porodice Đoković zapretili su čelnicima RTS da ukoliko mečeve bude vodio pomenuti novinar, nacionalni servis će izgubiti pravo prenosa. Aleksandar Tijanić je prelomio i „skinuo“ Viška s tenisa. Novinar je potom dao otkaz. Glas Nebojše Viškovića, zahvaljujući kablovskim operaterima, trenutno se čuje samo na kanalu Sport kluba. Konačno su, posle incidenta pred Dejvis kup, iza Nebojše stala i novinarska udruženja UNS i NUNS i u zajedničkom saopštenju ocenila da je raskid saradnje TSS sa ovim novinarom „urađen na neprihvatljiv način“.

Višković je završio višu trenersku školu i DIF, a i danas se bavi podučavanjem teniskih početnika. Novaka, Anu i Jelenu poznaje još dok su bili klinci i pomno je pratio njihove karijere. Dobar je poznavalac i fudbala.

Rođen je u Beogradu 20. maja 1970. godine. Sa suprugom Ivanom ima sina Lava. U karijeri je veliki pečat ostavio na nekadašnjem Trećem kanalu. Fan je tetovaža.