Mađarski narod nećemo prepoznavati u likovima zločinaca

Slovo poglavara SPC pročitano na Keju žrtava racije u Novom Sadu povodom obeležavanja osamdesetogodišnjice Pogroma (Novosadske racije)

Ostavite komentar

  1. Ima li ,preosvećeni,još nekih nevinih žrtava na prostorima bivše velike države?Ima li sećanja na nevine žrtve u događajima devedeseti godina prošlog veka,ima li za njih mesta na desnoj strani Tvorca, iako su pripadali različitim verama,ima li za njih mesta u vašoj mudroj besedi?

  2. Takođe se nadamo, da će se u novim udžbenicima pojaviti podaci o pogromu mađarskog i nemačkog stanovništva Banata i Bačke tokom novembra i decembra 1944.godine sprovedene od strane partizanskih snaga.

Ostavite komentar

Lični stavovi

Šešelj i njihova Srbija 10

Šešelj i njihova Srbija

Ništa se u životu ne događa slučajno i na svetu ništa nije od juče. Još pre dve i po hiljade godina grčki filozof Sokrat je govorio o zloupotrebama demokratskih pravila pomoću kojih na vlast dolaze kriminalci, lopovi i prevaranti.

Naslovna strana

28. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.