Predsednikovo prikrivanje krivičnih dela 1Foto:FoNet/Nenad Đorđević

Aleksandar Vučić je još 8. juna 2016. godine javno izrekao da će „obelodaniti ko su kompletni idioti iz vrha gradske vlasti koji su rušili u Savamali“, da bi potom propuštanjem dužnosti podnošenja krivične prijave za navedeno delo i sam izvršio krivično delo.

Takođe, u više navrata za razne medije je izjavio „da je Dragan Đilas lopov i idem na sud po tom pitanju“ i „da je Đilas ojadio državu za oko sedamsto dvadeset miliona evra“, da bi potom propuštanjem dužnosti podnošenja krivične prijave za navedeno delo ponovo lično izvršio krivično delo.

Kada Aleksandar Vučić kaže da je neko „veliki lopov i spreman sam sada da pružim dokaze za to“, a onda propuštanjem dužnosti podnošenja prijave protiv učinioca krivičnog dela Teška krađa iz čl. 204 st. 4 Krivičnog zakonika RS, onda kao i u prethodnim slučajevima je izvršio produženo krivično delo Neprijavljivanje učinioca krivičnog dela iz člana 332 stav 2 Krivičnog zakonika Republike Srbije u vezi sa članom 61 KZ-a.

Društvena opasnost izvršenog krivičnog dela utoliko je veća s obzirom da je izvršeno od strane lica koje je obavljalo dužnost Predsednika Vlade Republike Srbije i sada je Predsednik RS.

Navedene izjave koje se odnose na upoznavanje javnosti o postojanju saznanja da je izvršeno određeno krivično delo, pokazalo se, nemaju drugu svrhu osim zloupotrebu pomenutih državnih funkcija radi obračuna sa političkim protivnicima, a u cilju održanja na vlasti po svaku cenu.

Srpski pokret Dveri očekuje od nadležnih javnih tužilaca da ovu stvar isteraju do kraja jer je mogućnost dalje zloupotrebe državne funkcije i režimskih medija za lažno etiketiranje političkih neistomišljenika na ovaj način beskrajna. Ili neka Aleksandar Vučić konačno podnese krivičnu prijavu za bilo koje saznanje o kriminalu koje ima o nama iz opozicije ili neka zauvek zaćuti i više ne laže.

Pošto je ovo drugo nemoguće, jedini koji ga mogu zaustaviti u činjenju krivičnih dela jesu zakon, Tužilaštvo i Sud. Ako postoje i ako smeju da rade svoj posao po ovoj krivičnoj prijavi.

Autor je predsednik Dveri

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Predsednikovo prikrivanje krivičnih dela”

  1. Ni najmanje ne volim ovog lika, ali je u pravu. Da predsednik države tako optužuje sve koji se ne slažu s njim da su lopovi, pa još poveća cifre koje su ukrali, i onda nikom ništa… Kad ode s vlasti ako ga naslednici ne strpaju u zatvor da krivično odgovara za sve laži o svemu što je izgovorio, treba onda njih u zatvor.

    • Bosko bojkotuje izbore da ne bi bio u Narodnoj skupstini kad bude trebalo sprecavati izdaju KOSMET-a, cime indirektno podrzava potpis koji nakon KOSMET-a povlaci nemire, sukobe i gubitak Preseva, Bujanovca, Medveđe, Raške i Vojvodine, uz kriminal koji ce da procveta na buretu baruta u koji ce Srbija da se pretvori ako AV stavi potpis na KOSMET. Bosko poziva na bojkot u takvim uslovima i stavlja licni interes, tj. zelju za vlast, iznad Ustava ciju izmenu treba spreciti. AV i Bosko su isti foliranti. Cak ima i AV retoriku pre dolaska na vlast. Svaki politicar kojem je stalo do naroda u ovim okolnostima bi se do zadnje kapi krvi, znoja i zadnjeg otkucaja srca borio da uđe u Narodnu skupstinu da spreci definitivan i nepovratan pocetak kraja drzave.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.