Salaš u malom ritu Amazonije

Katastrofalni požari u Brazilu i dvostruki aršini svetske javnosti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. apsolutno sam isto pomislio u vezi celog hajpa oko pozara u amazoniji. Prosto, nek svaka zemlja ponovo posumi svoja „pluca“ i ostavi Brazilce na miru. Sumadija su pluca Srbije!

    1. Slaba su to pluca. Ako se ,nakacis’ na Google maps moci ces da vidis da je najvise suma ostalo juzno od Cacka i Krusevca a i tamo se testeri – samo jako. Vojvodina je tek posebna prica. Tokom ultraptriotskih devedesetih bilo je nekoliko ilegalnih pilana koje su eksploatisale Frusku goru dok danas to radi sam tzv nacionalni park jer navodno nema od cega da se finansira. Sa klimatskim promenama se ne moze tako lako medijski manipulisati kao sa drugim globalnim fenomenima politicke, ekonomske, ideoloske prirode. Kada uragan krene ka Trampovoj ,vikendaji’ na Floridi – dzaba lobiji.

  2. Danasnje novine zive od tih histerija. Setimo se onog lika sto je ubio lava u Zimbabveu, pa onda Harambija, pa oruzjem za masovno unistenje u Iraku itd. Lazne vesti i masovne histerije su u gotovo u potpunosti preuzeli novinarstvo na zapadu. Setimo se nemackog novinarskog vunderkinda za kog se ispostavilo da je izmislio vecinu svojih tekstova, naravno pisusi po liberalnoj matrici.

  3. Bolsonaro jeste ekocidni fašista i službenik krupnog kapitala a Brazil većinu soje i govedine zaista izvozi u Ameriku i Evropu tako da najviše osude dolazi iz zemalja čiji su političari isto tako sluge kapitalista. To je skretanje pažnje na banana republiku a da su evropljani i ameri toliko svesni problema lupili bi sankcije brazilu i bombardovali ga. Ovo je sve dnevno političko prekrajanje istorije.Bolsonaro čini zločin al ne zarad sopstvenog naroda već zbog dolara i evra sa zapada.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Lični stavovi

Crnogorci u raljama nacionalizma 7

Crnogorci u raljama nacionalizma

Rezultati istraživanja koje je iniciralo uduženje "Crnogorski elektori Srbije" a sprovela agencija Ninamedia na temu "Stavovi građana Srbije o Crnogorcima" uznemirujuće je ako ništa drugo ono bar zato što je mračni nacionalizam preuzeo ulogu vodiča za dobar deo srpskog biračkog tela.

Naslovna strana

5. avgust 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.