Foto: Pixabay/Sakurayim

A smejali smo se Crnoj Gori kada je Šinavatrin brat, Taksin, takođe bivši premijer osuđen za korupciju dobio crnogorsko državljanstvo. Na brojne upite medija, zvaničnici ne odgovaraju. Svi ćute, izuzev NJEGA. Jednog, jedinog hrabrog.

Na pitanje novinara o davanju državljanstva Šinavatri, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je da ne vidi da je to problem, “posebno ako je Vlada mogla da vidi ma kakvu ekonomsku ili neku drugu korist za našu zemlju“. Dodao je i da „pasoš nije neka svetinja“, te da je za “potpunu liberalizaciju dodele srpskih pasoša”. “Dovedite ljude u našu zemlju, bolje da dovodimo ljude, mnogo smo ih izgubili zahvaljujući siromaštvu u kojem su nas ostavili, rekao je Vučić.

Dođe mi da se uštinem i ponovim-predsednik Srbije ne vidi problem u tome što osoba sa Interpolove poternice, osuđena u svojoj zemlji za korupciju, dobija državljanstvo Srbije? Ako “nema problema”, zašto je Vlada Srbije skinula sa sajta informaciju o davanju državljanstva Šinavatri?

Predsednik se, pored toga, zalaže da svi koji požele -dobiju pasoš Srbije. Napred svi prezreni, osumnjičeni i osuđeni u svojim državama za korupciju i kriminal (verujem i nadam se da ubice, silovatelje i pedofile nećemo primati), dođite u Srbiju zemlju široka srca. Bila je “sigurna kuća” za Ratka Mladića i Radovana Karadžića, sada se otvara za razne belosvetske sumnjivce, lopove, korumpirane političare.

Nije Šinavatra jedina. Srbija komšijama Rumuniji i Bugarskoj nije izručila osobe sa Interpolove poternice Sebastijana Gicu i Cvetana Vasileva, osumnjičene za višemilionske pronevere.

Osumnjičeni, osuđeni, sa Interpolove poternice ili bez nje-ne pravimo pitanje. Važno je da imate odgovarajuću vezu u Beogradu. Još ako biste kupili koji stan u “Beogradu na vodi”…

Povezani tekstovi