Uvesti vanredno stanje u pravosuđe

Ostavite komentar

  1. mene stanje u sudstvu odavno plaši,posledice su strašne,da li su ljudi uopšte svesni ovog tragično,strašnog i mračnog bilansa¨

  2. Stanje u pravosudju je uzasno.Obican svet je svestan tek kad taj uzas oseti na sopstvenim ledjima.Veci je problem sto tamo sede trutovi i neznalice koji to stanje podrzavaju i odrzavaju.Mali broj ,cestitih se ne vidi i ne da se cuti.

  3. I ja se sticajem okolnosti bavim advokaturom i potpuno se slažem sa kolegom. Jadno je stanje u pravosudju, najblaže rečeno. Spadam u stariju generaciju i pamtim “ srećnije dane“ kada ste se mogli osloniti na vladavinu prava. Danas ne smete ništa garantovati klijentu kad dodje u kancelariju jer se „stavovi“ sudova menjaju iz dana u dan…a sudbina predmeta zavisi kom ce se sudiji dodeliti u rad. O stavovima drugostepenih veca i da ne govorim. Koliko veca toliko mišljenja
    Lepo reče jedan stariji kolega koji je “ zamrzo“ status advokata: “ smatram da mi kao ozbiljnom čoveku ne priliči da se bavim advokaturom pri ovakvom stanju u pravosudju i ovakvoj vladavini prava“

  4. U Srbiji je .sve trulo pa i pravosudje.Pravni fakultet upisuje neogranice broj ogranicenih i korumpiranih.Ovakvo sdstvo nena nigde uSvetu.Za sve he kriv Vucic i njegova radikalsko hostaplerska Vlada.Ovde je resenje drzavni udar i hspsenja.

  5. U potpunosti se slažem sa kolegom o stanju u pravosudju. Medjutim, ta bolest je zarazna. Tako da je isto stanje u advokaturi. I ona je za neke vanredne mere, stanje,sta li vec.

  6. Тако је. И у многим другим областима смо заглављени преузимајући европске „вредности“! Хтели сте, гледајте!

Ostavite komentar

Lični stavovi

Kosovo je nezavisno sa ili bez priznanja 10

Kosovo je nezavisno sa ili bez priznanja

Neverovatno je da aktuelna vlast već više od jedne decenije u našoj javnosti uspešno manipuliše tzv. "kosovskim pitanjem" stvarajući opšti utisak da statusno pitanje Kosova nije rešeno i da se i u Briselu dijalog svih ovih godina tobože vodio oko potrebe za "kompromisnim rešenjem" ma šta to značilo, jer od glavnog pregovarača Aleksandra Vučića nikada nismo dobili odgovor na pitanje šta to "kompromisno rešenje" zapravo podrazumeva. Ali uvek se naglašavalo kako "mi nikako i nikada nećemo dati Kosovo."

Naslovna strana

27. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.