Vučićeviću, plati kaznu i ne kukaj više 1foto: Printscreen/YouTube/Novo jutro

Vlasnik Informera Dragan J. Vučićević ne skida se poslednjih dana sa malih ekrana prorežimskih televizija, lamentirajući nad svojom gorkom i nesrećnom sudbinom, jer ni kriv ni dužan, mora da ide u zatvor zbog nečeg što je napisao, a sloboda mišljenja i govora je, jelte, neprikosnoveno pravo.

I još preti da će da štrajkuje glađu “ukoliko završi na robiji”. Ko prati samo Pink i Hepi, može i da se sažali nad ovim jadnim čovekom, koji je samo pošteno radio svoj posao.

“Neki se raduju što sam osuđen na robiju, a ne razumeju, mučenici, da sutra mečka može da zaigra i pred njihovim vratima i da će onda biti kasno, kaže glavni urednik Informera. Zašto ćute novinarska udruženja NUNS i UNS i ostali ‘nezavisni mediji’? Tvrde da sam kriv i da treba da idem u zatvor. Je l’ vama u redu da novinari idu na robiju zbog tvita, zbog verbalnog delikta?! I šta ćete sutra, hoćete li isto ovako ćutati kad neko vaš dobije poziv da se javi u zatvor?!”, zavapio je Vučićević na Pinku, dok ga je domaćica Jovana Jeremić tužno gledala, sve klimajući glavom. Malo što suzu nije pustila.

Činjenice su ipak malo drugačije, kada je reč o slučaju Dragana J. Vučićevićeva i njegovog navodnog odlaska na robiju. Nema od toga ništa, što bi rekli naši komentatori, “živi bili pa videli”.

Vučićeviću, plati kaznu i ne kukaj više 2
foto Radenko Topalović Danas

Elem, vratimo se na činjenice: Vučićević nije osuđen na kaznu zatvora, već novčano, ali je odbio da je plati, pa mu je sud preinačio na zatvorsku kaznu. Kao što čini i kod saobraćajnih prekršaja, uopšte svih gde osuđeni neće da plati. Osuđen je zbog uvreda upućenih Jugoslavu Ćosiću, koga je nazvao “šiptarskim plaćenikom”.

Na sudu su raskrinkane Vučićevićeve laži, koje nisu samo uvreda već mogu da predstavljaju ozbiljnu pretnju po bezbednost Ćosića, posebno uzimajući u obzir uzavrelu atmosferu oko Kosova.

Umesto da plati kaznu, Vučićević je odlučio da ode u zatvor, pa sada glumi žrtvu. Jasno je da je ovaj marketinški trik ponovo upotrebio za borbu protiv nezavisnih novinara i medija, jer je učestalim gostovanjem po prorežimskim televizijama, kao i u svojim tekstovima, pominjao Aleksandra Vučića i “demokratski sistem” koji je on uspostavio jer „hejterske medije niko ne dira i ne tuži“, a „žuti ološ“ ovoga puta u vidu pravosudnih organa, šalje u zatvor jadnog i poštenog novinara.

Nije ovo prva sudska presuda koju je Vučićević izgubio. Imao ih je na desetine, ako ne i više, i sve ih je uredno platio. Pa kolega, plati i ovu, i ne kukaj više. Dosta si glumio žrtvu.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.