Đurđević Stamenkovski: Probriselska opozicija krenula u juriš ko će da plasira brutalniji komentar protiv Zavetnika 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednica Srpske stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, reagovala je na vest objavljenu u dnevnom listu Danas pod naslovom: „„Zavetnici su tužan projekat SNS koji veliča fašizam“: Sagovornici Danasa o autorstvu ove stranke murala posvećenom Darji Duginoj u centru Beograda“, navodeći da je jedna njena fotografija pored murala posvećenog Darji Duginoj, bila dovoljna probriselskoj opoziciji da iskaže bes i salve uvreda na račun Zavetnika.

Regovanje prenosimo u celosti:

„Jedna moja fotografija pored murala posvećenog Darji Duginoj, bila je dovoljna probriselskoj opoziciji da iskaže bes i salve uvreda na račun Zavetnika.

Biljana Đorđević, Balša Božović, Biljana Stojković i drugi, krenuli su u juriš i utrkivanje ko će da plasira brutalniji komentar protiv nas.

Svi skupa motivisani su željom da se dokažu svojim mentorima i gazdama – nižerazrednim političarima Evropske unije. Zato kolektivnu histeriju probiselskih poslušnika neću ni tretirati komentarom na pojedinačne izjave, jer svi zajedno imaju istog gazdu i služe istoj agendi.

Zajedničko za sve njih je i to što su se u svojim komentarima ofirali, pa su tako našu političku delatnost i privrženost vrednostima tradicionalnog savezništva Srbije i Rusije, nazvali „plaćeničkom“. To je očekivano, jer oni drugačiji odnos, osim plaćeničkog, ne poznaju, a verovatno i ne razumeju. Zato su time više kazali o sebi, a ne o nama.

Upravo je ova družina poznata po selektivnom pristupu i osudama ratnih dejstava, sankcija, atentata, jer za postupke svojih šefova uvek nalaze opravdanja, dok za osudu njihovih neprijatelja, bilo da se radi o nama, državotvornoj opoziciji u Srbiji ili državotvornim snagama u Mađarskoj, Francuskoj, Rusiji ili Turskoj, ne biraju reči. To je politika licemerja i diskriminacije, a njeni eksponenti u Srbiji služe izvršenju zadatka – da večito kinje sopstvenu zemlju za potrebe interesa drugih, da ugrožavaju njenu poziciju i njen integritet.

Zastrašujuće koliko je mural jednoj brutalno ubijenoj mladoj ženi, izazvao frustracije u njihovim redovima i agresivnu relativizaciju jednog terorističkog čina. Njima se nekakvi „fašisti“ priviđaju na svako koraku, možda je to školski primer onoga što psiholozi nazivaju projekcijom.

U ovom slučaju, imali su i razlog više da ovako agresivno nasrnu na Zavetnike, jer su svesni jačanja naših ideja i njihove popularizacije. A toga su svesne i briselske birokrate, pa su zato brzo i naglo pritisnuli svoje „tastere“ za uzbunu.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.