Ne štampajte uvrede bez kolaterala 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Poštovani gospodine Petroviću,

Ne sporim pravo ni listu Danas da objavljuje, ni Vašem kolumnisti gospodinu Vladimiru Jokiću da koristeći autorske slobode, sopstvene ocene i sudove – u istima piše i iznosi ono što misli i oseća.

Ne vodim evidenciju uvreda koje mi se upućuju, ali mislim da nije prvi put da me gospodin Jokić, kojeg ne poznajem – bez dokazivih razloga maliciozno, inadžijski, podlo i manipulativno trpa u koš ličnosti i sinonima za koje hoće sarkastično da kaže da su paradigma moralne i svake druge propasti društva u kojem živimo vi, on i ja. Ponovo je to učinio u subotu (4. avgusta) u svojoj kolumni „Ilustrovana enciklopedija nestajanja“.

Uz iskreno poštovanje i uvažavanje svega što Vi lično i novine koje uređujete činite u preteškom vremenu opšteg posrnuća kada je svaka različitost i drugačije mišljenje ravno nacionalnoj izdaji – da u jednom od narednih brojeva date prostora g. Jokiću da Vašim čitaocima i mojoj malenkosti detaljnije pojasni ništavost, beznačajnost i trivijalnost mog skromnog dela, moje ličnosti…

Ili štetnost frizure koju Radoš Bajić nosi… Neka i nakon toga g. Jokić nastavi da o meni misli šta god hoće, jer je to njegovo suvereno pravo – ali uz minimum džentlmenstva i fer-pleja, očekujem da Danas prestane da štampa i objavljuje uvrede bez kolaterala koje mi dotični upućuje. Jer to niti je korektno niti pristojno…

Imate dosta neprijatelja, ja Vam neću postati još jedan. Naprotiv, imate moju podršku. Nisam član nijednog Upravnog odbora, nijedne komisije, nijedne političke opcije, stranke i partije – nisam nikada bio, niti sam sada.

Ne pripadam nikome već isključivo sebi, svojoj porodici, familiji, prijateljima i milionskoj publici koja prati i gleda to što radim kao scenarista, glumac, reditelj i producent. Uistinu – na Bitefu nisam nastupao, ali ne smatram da Bitef treba ugasiti.

Dakle, moja podrška Vašim novinama je samo i isključivo podrška – JEDNOG ČITAOCA… Nažalost, ništa Vam više ne mogu ponuditi.

Ko je posebno zainteresovan za životne vrednosti kojima težim, za moje viđenje naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – može izvesne natuknice naći u mojim autorskim tekstovima i kolumnama koje više od deset godina objavljujem u Politici i Blicu, ne preko veze i tako što sam na tome insistiram i oduzimam Vama i vašim kolega hleb – već zbog toga što me redakcije navedenih izdanja pozivaju da za njih pišem.

Ipak, ja Vam se obraćam ličnim pismom isključivo kao čitalac Danasa – ukazujući Vam poštovanje. Sve najbolje, Vama i Danasu.

Autor je dramski umetnik

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.