Netačni podaci o imovini gradonačelnika Novog Pazara 1foto FoNet/UNOPS

U tekstu objavljenom 9. januara 2022. pod naslovom “Kolike plate imaju i šta sve poseduju gradonačelnici Subotice, Zrenjanina, Kikinde, Novog Sada, Užica, Niša, Kragujevca, Novog Pazara, Majdanpeka i Vranja” stoji netačna informacija u vezi sa imovinom gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, navodi se u reagovanju Odeljenja za informisanje Grada Novog Pazara

Gradonačelnik je, navodi se u reagovanju, izašao iz vlasničke strukture Radio televizije Novi Pazar 2017. godine.

Agenciju smo blagovremeno obavestili o ovoj promeni, dodaje se u reagovanju i podseća da je i Danas pisao o tome.

Informativna služba ističe da je u tekstu navedeno da je gradonačelnik vlasnik građevinskog zemljišta površine 1,69ha i njive površine 11.266 m2.

„Želimo da Vas informišemo da je gradonačelnik vlasnik 2/3 poljoprivrednog zemljišta u naselju Barakovac, ukupne površine 1,69ha te da dodano zemljište površine 11.266 m2 ne poseduje. Da ne bi došlo do zabune, o ovome smo obavestili i Agenciju“, ističe se u reagovanju

Povodom, kako se kaže, nedoumica u vezi sa svrsishodnošću garaže koju poseduje gradonačelnik, Informativna služba ističe da gradonačelnikova supruga,Saida Biševac poseduje porodični automobil marke „golf 6“, proizveden 2010. godine, što je blagovremeno napomenuto u imovinskoj karti gradonačelnika Biševca koja je prosleđena Agenciji.

U reagovanju je istaknuto da je u tekstu rečeno da je gradonačelnik svu svoju nepokretnu imovinu stekao nasledstvom i dodaje da je to tačno osim kuće koju je sagradio 2008. godine.

(Odgovor redakcije možete da pročitate OVDE)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.